1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. 4. GELENEKSEL AŞURE PROGRAMI DÜZENLENDİ
4. GELENEKSEL AŞURE PROGRAMI DÜZENLENDİ

4. GELENEKSEL AŞURE PROGRAMI DÜZENLENDİ

Ereğli Lokman Hekim mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile kardeş okul olarak seçtikleri Beyköy İlkokulu ortaklaşa düzenledikleri çalışma ile  Muharrem ayı dolayısıyla aşure programı düzenledi.

A+A-

4. Geleneksel aşure programına Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi YARAN, Halkapınar Kaymakamı Erdal ÇETİNBAŞ, Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Lokman GÖKTAŞ, Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Hakan UZUN, Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü İradet GENÇ, Ereğli İşkur Hizmet Merkezi Müdürü Sait EKER, Ereğli Müftüsü Yusuf ESEROĞLU, Şube Müdürleri, Okul müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.

Ereğli Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin her yıl geleneksel olarak düzenlediği ve coşkulu geçen aşure etkinliği hakkında bilgi veren Okul Müdürü Sayın Üzeyir SAÇIKARALI şunları söyledi;

Hicri yılın ilk ayı olan Muharremin 10. gününde, diğer adıyla Aşure gününde bizleri yalnız bırakmayan tüm gönül dostlarımızı ve misafirlerimizi en içten duygularımla selamlıyorum. Bu büyük matem gününde, başta İmam Hüseyin olmak üzere, Kerbela’ da şehit olan Ehl-i Beyt’i rahmetle yad ediyorum.

Diyor ki Hz. Peygamber; “Kim Hasan ile Hüseyin’i severse beni sevmiş olur. Kim de onlara buuz ederse bana buz etmiş olur.” Peygamber Efendimiz torunları İmam Hasan ve İmam Hüseyin’in “arşın iki yanına asılmış küpeler” olarak tarif etmişlerdir.

O günden beri şüphesiz ki ciğerimiz yanıyor, o günden beri yüreğimiz kanıyor. Gün birlik günüdür,  gün dayanışma günüdür, gün paylaşma günüdür. Hepimizin muharremi mübarek olsun.” Diyerek sözlerine son verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.