1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. 7. Aydos Şenliği ve Zirve Tırmanışı  Yapıldı
7. Aydos Şenliği ve Zirve Tırmanışı  Yapıldı

7. Aydos Şenliği ve Zirve Tırmanışı  Yapıldı

Erdak  Uluslararası 7. Aydos Şenliği ve Zirve Tırmanışı  etkinliği13-14Mayıs 2017tarihlerinde ;Ereğli’den ve Yurdun dört bir yanından 200’ün üzerinde  dağcının katılımı ile yapıldı.

A+A-

Erdak  Uluslararası 7. Aydos Şenliği ve Zirve Tırmanışı  etkinliği13-14Mayıs 2017tarihlerinde ;Ereğli’den ve Yurdun dört bir yanından 200’ün üzerinde  dağcının katılımı ile yapıldı.

Erdak yönetim kurulu Uluslararası 7. Aydos Şenliği ve Zirve Tırmanışı hakkında yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi;

Erdak  Uluslararası 7. Aydos Şenliği ve Zirve Tırmanışı  etkinliğimizi13-14Mayıs 2017tarihlerinde ;Ereğli’den ve Ülkemizin dört bir yanından 200’ün üzerinde  dağcının katılımıyla ile yaptık.

2-058.jpg

Dağçılık Kulübü Başkanı Murat Alan,13 Mayıs 2017 Cumartesi günü ,Yunus Emre Meydanı’nda dağcılar karşılandı;kayıtları yapıldı.Dağcılara Ferah Lokantası İşletmecilerinin her yıl olduğu gibi ikram ettiği mercimek çorbası ikram edildi.Atatürk Anıtına kadar topluca yürüyüş yapıldı. Atatürk Anıtında saygı duruşunda bulunulup , İstiklal Marşımız söylendi.Ereğli Belediyemize ait kamyon ile  kamp yükleri Çakıllar Mahallesi’ne gönderildi.Erdak kamp yüklerini kiraladığı traktörler ile kamp alanına taşıdı.Törenden sonra topluca  İvriz Mahallesine gidildi. Halkapınar Kaymakamımız Sayın Hakan GÜNER ve Halkapınar Belediye  Başkanımız Sayın Fahri VARDAR dağcıları karşıladılar.Sayın Fahri VARDAR dağcılara İvriz Kaya Anıtı figürlü anahtarlık hediye etti.EreğliMüze Müdürü ve Erdak Üyesi  Mahmut ALTUNCAN dağcılara İvriz ve Kaya Anıtı hakkında bilgiler verdi. Sonra Çakıllar Mahallesine ve Kırakpınarı kamp alanına 7 km.lik bir yürüyüş sonucunda varıldı.Ereğli Belediyesi şenlik çadırı ve bireysel çadırlar kuruldu. Ereğli Belediyemizce dağcılar için yaptırılan akşam yemeği ikram edildi.Ereğli Kaymakamı Sayın Ömer Lütfi YARAN kamp alanına gelerek dağcılarla yakından ilgilenerek birlikte akşam yemeğine katıldı.Sonra kamp ateşi etrafında müzik şöleni yapıldı.Gece 22:00’de sessizlik saatinde dağcılar dinlenmeye çadırlarına çekildiler.

5-029.jpg

14 Mayıs 2017 Pazar günü saat:03:00’de ,59 dağcı ile Erdak rotasından ;111 dağcı ile klasik rotadan,toplamda 170 dağcı ile Aydos Dağı (3430 m)yürüyüşü başladı.Erdak görevlisi arkadaşlarımızın güvenli ve kurallı öncülük ve artçılığında ; Güneşli bir günde saat:09.20’de 167 dağcı ile zirve yapıldı.7.Aydos Dağı Zirvesi annelerimize ve şehitlerimize armağan edildi.Zirveden fotoğraf çekimleri yapılıp, zirve defteri imzalanıp ;kamp alanına dönüş yolculuğu başladı.Hızlı bir tempoda kamp alanına dönüldü;çadırlar söküldü;kamp alanı temizlendi;Çakıllar Mahallesine ulaşıldı.Dağcılarla Çakıllar Mahallesi’nde ve Ereğli’de vedalaşıldı. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan dağcıların Ereğli’den çok büyük bir memnuniyetle ayrıldıkları 7. Aydos Şenliği ve Zirve Tırmanışı etkinliğimiz başarı ile tamamlandı.Ereğli’den ve Ülkemizin dört bir yanından gelerek bizleri onurlandıran dağcı dostlarımızateşekkür ederiz.

Her türlü desteği  veren ,Ereğli Kaymakamımız Sayın Ömer Lütfi YARAN’a ; Ereğli Belediye Başkanımız Sayın Özkan ÖZGÜVEN’e  ve Belediyemiz çalışanlarına  ; Halkapınar Kaymakamımız  Sayın Hakan GÜNER’e ; Halkapınar Belediye  Başkanımız Sayın Fahri VARDAR’a ve Belediye çalışanlarına ; Ereğli Emniyet Müdürlüğümüze;Halkapınar Jandarma Komutanlığımıza ;AnfoderDerneğine ;Tadım Gofret ;Günseven  Şalgam İşletmecilerine  ve Erdak etkinliklerini tanıtan basınımıza teşekkür ederiz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.