1. HABERLER

  2. BELEDİYE

  3. AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ÖZBOYACI, KONYA BÜYÜKŞEHİR’İN AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA YÜRÜTTÜĞÜ ÇALIŞMALARI DEĞERLENDİRDİ
AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ÖZBOYACI, KONYA BÜYÜKŞEHİR’İN AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA YÜRÜTTÜĞÜ ÇALIŞMALARI DEĞERLENDİRDİ

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ÖZBOYACI, KONYA BÜYÜKŞEHİR’İN AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA YÜRÜTTÜĞÜ ÇALIŞMALARI DEĞERLENDİRDİ

AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında yürüttüğü çalışmaları ve düzenlediği etkinlikleri değerlendirdi.

A+A-

“KONYA SÜRDÜRÜLEBİLİR ULAŞIM KONUSUNDA DÜNYAYA VE TÜRKİYE’YE ÖRNEK”

Konya’nın sürdürülebilir ulaşım konusunda dünyaya ve Türkiye’ye örnek işler yaptığını belirten Özboyacı, “Konya bir bisiklet şehri, burada bir bisiklet kültürü var. 635 kilometre bisiklet yolumuz var, bisiklet tramvayımız var. Biz bu bisikleti neden çok önemsiyoruz? Bir; şehrin kültürü olduğu için iki; çevreci, sürdürülebilir ve yarınlarda daha çevreci bir geleceğe ulaşabilmek için en güzel araçlardan bir tanesi. Konya’nın bu konudaki farkını biliyoruz. Üçüncü olarak; 2053 net sıfır emisyon hedefimize uygun olarak Konya Büyükşehir Belediyesi, hibrit, daha az yakıt yakan, çevreci yeni 180 tane ulaşım aracı aldı. İşte bu tür adımlarla Konya aslında çevre için ne kadar duyarlı olduğunu, Bisiklet Master Planı ile raylı sistemlerini artırmasıyla ve daha çevreci toplu ulaşım araçları almasıyla gösteriyor. Konya, sürdürülebilir hareketlilik anlamında çok örnek bir iş ortaya koyuyor hem de bütün dünyaya ve Türkiye’ye örnek olan çalışmalar yapmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Özboyacı, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin, Avrupa Birliği’nin bir kuruluşu olan EIT Urban Mobility’nin 2024 yılı RAPTOR Programı’na dahil olması ve Avrupa’dan 13 şehrin seçilmesinin yanı sıra Türkiye’den sadece Konya’nın seçilmesine ilişkin, “Programda Türkiye’den sadece Konya’nın yer alması dünyanın, Avrupa’nın Konya’daki projeleri ne kadar yakından takip ettiğini gösteriyor. Konya 2021’de ‘Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik’ planını da başlatmıştı ve tamamlamıştı. Bu da aslında bu alanda bütün dünyada insanların Konya’ya karşı bakış açısını etkileyecek önemli bir etmen” dedi.

VATANDAŞLAR AKILLI KÜP EKRAN İLE FİKİRLERİNİ PAYLAŞABİLİYOR

Konya’nın birçok konuda dünyaya, Avrupa’ya ve Türkiye’ye örnek projeler ürettiğine dikkati çeken Özboyacı, şöyle devam etti:

“Bu 13 şehrin içinde yer almamızı sağlayan bütün vizyon projelerimize bir yenisini daha ekliyoruz. Ağustos ayında başlattığımız şehrimizin çevreci, sürdürülebilir, akıllı ulaşım yaklaşımını vatandaşlarımızın da desteklemesi adına şehrimizin birkaç noktasına kurduğumuz akıllı ekranlı bazı platformlar var. Vatandaşlarımız, bu akıllı ekrandaki QR kodu okutup bu Avrupa Hareketlilik Haftası boyunca yapılacak etkinlikler ve RAPTOR projesi hakkında bilgi alabilir. Aynı zamanda burada katılacakları anketlerle bizim bu alanda yaptığımız çalışmalara onlar da katılabilir ve fikirlerini bizlere sunabilir. Biz istiyoruz ki; Konya’yı Türkiye’nin, dünyanın ve Avrupa’nın en çevreci en sürdürülebilir şehri yapalım ve bunu yaparken de vatandaşlarımızın fikirlerini bu vesileyle alalım. O yüzden Zafer Meydanı’ndaki bu akıllı küpümüzdeki akıllı ekranımıza vatandaşlarımızın gelerek, QR kodu okutup anketlere katılmasını özellikle rica ediyoruz.”

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI BOYUNCA ZAFER MEYDANI’NDAKİ KÜP EKRANDAN BİLGİLENDİRMELER YAPILACAK

Konya Büyükşehir Belediyesi, 16-22 Eylül tarihleri arasında Avrupa’da 2 bini aşkın şehirle aynı anda kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Konyalılar için birçok etkinlik düzenliyor.

Bu yıl ki teması “Paylaşımlı Kamusal Alanlar” sloganı ise “Şehri birlikte yaşayalım” olarak belirlenen Avrupa Hareketlilik Haftası boyunca Zafer Meydanı’ndaki küp ekrandan, Büyükşehir’in sosyal medya hesaplarından, ATUS web sayfasından ve Konya Mobil Uygulamasından Konya’da seyahat etmenin akıllı ve sürdürülebilir yönleri hakkında detaylı bilgi edinilebilecek.

Ayrıca vatandaşlar, ekran üzerinde yer alan QR kodu okutarak düzenlenen anketlere katılabilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.