1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Akdeniz Ülkeleri Basın Heyeti BYEGM’yi Ziyaret Etti
Akdeniz Ülkeleri Basın Heyeti BYEGM’yi Ziyaret Etti

Akdeniz Ülkeleri Basın Heyeti BYEGM’yi Ziyaret Etti

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM)’nin düzenlediği, “Tarihe ve Milli Birliğe Tanıklık” programının konuğu Akdeniz Ülkeleri Basın Heyeti BYEGM’yi ziyaret etti. Yunanistan, İtalya, Portekiz ve İspanya’dan gelen uluslararası basın

A+A-

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM)’nin düzenlediği, “Tarihe ve Milli Birliğe Tanıklık” programının konuğu Akdeniz Ülkeleri Basın Heyeti BYEGM’yi ziyaret etti. Yunanistan, İtalya, Portekiz ve İspanya’dan gelen uluslararası basın mensupları BYEGM Genel Müdürü Mehmet Akarca tarafından 15 Temmuz darbe girişimi, Türkiye’deki basın yayın faaliyetleri ve Genel Müdürlüğün çalışmaları hakkında bilgilendirildi.

Akarca tarafından kabul edilen heyet ilk olarak, Türkiye’nin, tarihinde karşı karşıya kaldığı darbelerin ve 15 Temmuz darbe girişiminin uluslararası basın tarafından daha iyi anlaşılabilmesi amacıyla BYEGM tarafından düzenlenen “Türk Demokrasi Tarihi” sergisini gezdi. Uluslararası basın mensuplarına ayrıca, Türk halkının darbecilere karşı gösterdiği demokrasi mücadelesini anlatan video sunumu da yapıldı.

Akdeniz Ülkeleri Basın Heyetini kabulünde konuşan Mehmet Akarca, 241 kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda vatandaşın yaralandığı 15 Temmuz FETÖ darbe girişimine ve sonrasında yaşanan sürece ilişkin açıklamalarda bulundu. FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan gazetecilerin gazetecilik faaliyetleri sebebiyle değil, terör örgütüne yardım etmekten, terörizm suçundan tutuklu olduklarını, son kararın bağımsız mahkemelerce verileceğini ve bu durumun dünyanın her yerinde aynı olduğunu belirtti.

Akarca, Batılı ülkelerin 15 Temmuz darbe girişimine yönelik tutumuna ilişkin soruları da yanıtladı. 15 Temmuz gecesi Türk halkının demokrasiye sahip çıkma çabasının takdire şayan olduğunu, demokrasi için canını hiç çekinmeden vermeyi nasıl göze alabileceğini gösterdiğini vurgulayan Akarca, ancak Batılı ülkelerin darbe girişimine karşı Türkiye’ye geçmiş olsun dileklerinin çok geç kaldığını ifade etti.

Türkiye ile Akdeniz ülkeleri arasındaki ikili ilişkilere de değinen Akarca, Türkiye’de aynı iklimin insanları olan Akdeniz ülkelerine karşı sempati olduğunu ve güzel ilişkiler kurulduğunu dile getirdi.

15 Temmuz gazisi uluslararası basın mensuplarına darbe gecesi yaşadıklarını anlattı

Akdeniz Ülkeleri Basın Heyeti’nin BYEGM’deki toplantısında 15 Temmuz darbe girişiminin gazilerinden Kerim Taşkıran da basın mensupları ile bir araya geldi. 15 Temmuz gecesinin canlı tanıklarından olan BOTAŞ Boru Hatları Doğal Gaz Genel Müdür Yardımcısı Kerim Taşkıran, darbe gecesi yaşadıklarını uluslararası basın mensupları ile paylaştı. Sol ayağı ve sağ gözünden şarapnel parçası ile yaralandığını belirten Taşkıran “Bazı arkadaşlarım hayatını kaybetti, bazıları yaralandı. Yine de gururluyuz, mutluyuz. Türk Milleti olarak demokrasiye sahip çıktık.” ifadelerini kullandı.

Kerim Taşkıran gibi çok sayıda vatandaş olduğunu ifade eden Akarca da, “darbe girişiminde 241 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda vatandaşımız da yaralandı. Cumhurbaşkanımızın canlı yayında cep telefonundan yaptığı çağrı üzerine, liderine ve demokrasisine sahip çıkmak üzere halk sokaklara dolup bu hain darbecilere karşı canını dişine takarak mücadele etti.” şeklinde konuştu. Mehmet Akarca toplantının sonunda Akdeniz Ülkeleri Basın Heyeti’nin sorularını da yanıtladı.

Heyet, “Tarihe ve Milli Birliğe Tanıklık” programı kapsamında Ankara ve İstanbul’da çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarına ziyaretlerde bulunacak ve görüşmeler gerçekleştirecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.