1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Araçlarda Kışlık Bakım Nedir?
Araçlarda Kışlık Bakım Nedir?

Araçlarda Kışlık Bakım Nedir?

Kışa Girerken Arabama Kışlık Bakım Olarak Neler Yaptırmalıyım?

A+A-

"Kışa Girmeden Araçları Kışa Hazırlayalım"

“KIŞLIK BAKIMI YAPILMAYAN ARAÇLARIN PERFORMANSI DÜŞER”

“KIŞIN GEREKLİ OLAN MALZEMELER TÜM ARAÇLARDA BULUNMALI”

“SİS VE GİZLİ BUZLANMAYA KARŞI TEDBİRLER ALINMALI”

Kış başlamadan araçların kışlık bakımının yapılması gerektiğini belirten TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, “Trafikteki araç sayısı her geçen gün artıyor. Buna kışın yaşanan olumsuz hava şartları da eklendiğinde trafik kazası riski yükseliyor.

Kışlık Bakımda Neler Yaptırmalıyım?

Kazaları azaltmak için soğuk havalar kendini hissettirmeden araçları kış şartlarına göre hazırlamalıyız. Araçların yağı, suyu, filtreleri, bujileri, fren tertibatları, silecekleri,  hortumları, akü ve lastikleri şimdiden kontrol edilmeli. Kışlık bakımı yapılmayan araçların performansı düşerken yakıt sarfiyatının arttığı unutulmamalı. Sürücüler aracın kışlık bakım masrafından kaçarken daha büyük masraflarla karşılaşabilir. Kışlık bakımı yapılmayan araçlar trafiğe çıktığında normalden daha fazla masraf çıkarıyor” dedi.

“ŞEHİRLERARASI YOLLARA ZİNCİRSİZ VE HALATSIZ ÇIKMAYIN”

Motor bakımından başlayarak hiçbir detay atlamadan araçların kış bakımının yapılması için sürücülere uyarıda bulunan Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, “Hava sıcaklıkları düşmeye başladı. Soğuk havalarda kendimiz için tedbir aldığımız gibi aracımız için de gerekli tedbirleri almalıyız. Araçların kışlık bakımını asla ikinci plana atmamalıyız. Araçların motor bakımı, antifriz kontrolü gibi tedbirlerin alınması gerekiyor. Bunun için araç lastiğinden tutun, fren, direksiyon, şanzıman, diferansiyel ile motorun yağ bakımının zamanında ve eksiksiz yapılması gerekiyor. Ayrıca, radyatörlere ve cam suyuna antifriz koyulmalı. Balatalar, elektronik aksam, kalorifer-klima sistemi kısacası araçtaki bütün mekanizmalar gözden geçirilerek kışa hazır hale getirilmelidir. Bilhassa şehirlerarası çalışanların zincirsiz ve çekme halatsız yola çıkmamaları ve araçlarının bakımını yapmadan trafikte seyretmemeleri büyük önem taşımaktadır” diye konuştu.

“KIŞIN ZİNCİRLEME KAZALAR GİZLİ BUZLANMADAN KAYNAKLANIYOR”

Kış aylarında kaza yaşanma riskinin arttığını ve özellikle gizli buzlanmalara karşı çok dikkatli olunması gerektiğini söyleyen Apaydın, “Kış şartlarının gerektirdiği malzemeler tüm araçlarda bulundurulmalı. Kışın kazaların çoğunluğu sabah erken saatlerde oluşan gizli buzlanma ve sis nedeniyle meydana geliyor. Kazalar ise en çok aracı yola göre ayarlayamamaktan ve gerekli önlemleri almamaktan kaynaklanıyor. Bu yüzden kışın normal hızın yarısı ile sürüş yapılmalı ve mutlaka yol şartlarına dikkat edilmelidir. Kendimizi, sevdiklerimizi, trafikteki diğer sürücü ve yayaları korumak adına tüm önlemlerimizi alarak yola çıkmalıyız” şeklinde konuştu.

araclarda-kislik-bakim-nedir.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.