Atık Pil Bilinçlendirme Çalışmaları Yaygınlaşıyor
Konya Büyükşehir Belediyesi, toplumda atık pil bilincinin oluşması ve atık pillerin ayrı toplanması konusundaki eğitim çalışmalarını sürdürüyor....
Konya Büyükşehir Belediyesi, toplumda atık pil bilincinin oluşması ve atık pillerin ayrı toplanması konusundaki eğitim çalışmalarını sürdürüyor. Son yapılan toplantıda atık pille ilgili çalışmaların şehrin tamamında yaygınlaştırılmasının hedeflendiği belirtildi.
Konya Büyükşehir Belediyesi, toplumda atık pil bilincinin oluşması için atık pil eğitim programlarını sürdürüyor. Konya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) arasında yapılan protokol çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi Zindankale Kültür Merkezi’nde düzenlenen eğitimim programına TAP yetkilileri, Selçuklu, Karatay ve Meram belediyelerinden yetkililer ile ilkokul, ortaokul ve liselerden gelen öğretmenler katıldı. Pillerin tanıtımı, türleri, toplanması, kullanımında dikkat edilecek hususlar, bertarafı ve TAP hakkında bilgi verilen programda öğretmenler de atık pille ilgili soru ve isteklerini yöneltti. Atık pillerin kaynağında ayrı toplanmasına yönelik çalışmalar, Konya Büyükşehir Belediyesi, Meram, Selçuklu, Karatay Belediyeleri ve TAP arasında 2 Eylül 2009 tarihinde imzalanan protokolle başladı. Proje kapsamında her yıl okullar arasında atık pil toplama kampanyası düzenleniyor. En fazla atık pil getiren okullara ödüllerin verildiği kampanyalarda yıllık ortalama 4 ton atık pil toplanıyor. Atık Pil Eğitim Programı’nın 28 ilçe belediyesiyle protokol imzalanarak kapsamının genişletilmesi hedefleniyor. Farklı kesimlere eğitimlerin verildiği proje ile daha geniş kitlelere bilgi vermek ve pil toplama çalışmalarının arttırılması amaçlanıyor.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.