1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Atmaca’dan Gazeteciler ve Basın Bayramı mesajı
Atmaca’dan Gazeteciler ve Basın Bayramı mesajı

Atmaca’dan Gazeteciler ve Basın Bayramı mesajı

Gazeteci Attila Atmaca;  24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

A+A-

Atmaca, mesajında toplumun bilgi ihtiyacını doğru ve tarafsız bir şekilde karşılayan gazetecilerin bu özel gününü kutladı.

24 Temmuz 1908 tarihinin, Türk basın tarihinde önemli bir yere sahip olduğuna işaret eden Atmaca, basında sansürün kaldırılışının yıl dönümü olan bugünün her yıl Basın Bayramı olarak kutlandığını ifade etti. Atmaca, demokrasinin temel taşlarından biri olarak kabul edilen basının, adeta dijitalleşen dünyada, teknolojinin sunduğu imkanları da kullanarak, farklı mecralarda, toplumun bilgi ihtiyacının hızlı, doğru ve tarafsız bir şekilde karşılanmasında önemli bir yere sahip olduğunu belirten Atmaca; Yazılı, görsel ve dijital platformlarda yayın yapan basın kuruluşlarının, etik kurallar çerçevesinde objektif yayıncılık anlayışıyla görevlerini yerine getirmelerinin önemine dikkat çeken Atmaca, son yıllarda sosyal medyada oluşan dezenformasyonun ve bu olumsuz tablonun faillerinin, etik kurallar çerçevesinde görevlerini yerine getiren basın kuruluşları ve görevlerini fedakârca yerine getiren gazeteciler ile kıyaslanmaması gerektiğine değindi. Atmaca, şehrin ve bölgenin tanıtılmasında önemli bir yere sahip olan basın kuruluşlarının, şehrin sorunlarının ve ihtiyaçlarının belirlenmesinde, vatandaşlarla yönetenler arasında da önemli bir köprü görevini üstlendiğine de işaret etti.

ATMACA EREĞLİ’DE GAZETECİLİK SİYASALLAŞIYOR MU?

Atmaca, Ereğli’de gazetecilik mesleği siyasallaşıyor mu diyerek, önemli bir konuya da dikkat çekti!..

Bu kutsal ve önemli mesleğin birilerinin boyunduruğunun altına girmesi ve güçten yana tavır almasının hiç hoş olmadığını ifade etti.

Metro Tv ve Yeni Ereğli Gazetesi Sahibi ve Demirören Haber Ajansı (DHA) Ereğli temsilcisi Attila Atmaca; ‘’Kalemini satmayan, her şartta fedakârca görevini yerine getirmeye gayret gösteren meslektaşlarıma saygılarımı sunuyorum, tüm basın mensuplarımıza görevlerinde başarılar diliyor, toplumun gözü, kulağı, sesi olan meslektaşlarımın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutluyorum” ifadelerinde bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.