1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Başbakan Binali Yıldırım, pancar taban fiyatlarını açıkladı
Başbakan Binali Yıldırım, pancar taban fiyatlarını açıkladı

Başbakan Binali Yıldırım, pancar taban fiyatlarını açıkladı

Pancar üreticisinin uzun bir süredir beklediği şeker pancarı taban fiyatı, Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklandı. AK Parti Grup toplantısında 2016 yılı pancar taban fiyatını açıklayan Yıldırım, pancar taban fiyatının 210 TL olarak belirlendiğini k

A+A-

Pancar üreticisinin uzun bir süredir beklediği şeker pancarı taban fiyatı, Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklandı. AK Parti Grup toplantısında 2016 yılı pancar taban fiyatını açıklayan Yıldırım, pancar taban fiyatının 210 TL olarak belirlendiğini kaydetti. Yıldırım, bu rakamın geçen yıl 190 TL olduğunu hatırlattı. Buna göre pancar taban fiyatlarına geçen yıla göre yüzde 10.5 artış yapıldı.

Pancar üreticisi, 200 TL'nin üstünde bir rakam bekliyordu. Açıklanan bu rakam çiftçinin beklentilerini karşılayacak seviyede bulunuyor.

Maliye Bakanlığı, geçen yıl yüzde 20 artış yapıldığı için bu yıl taban fiyatlarda bir artıştan yana olmadığı belirtiliyordu. Ancak taban fiyatlarının çiftçinin beklentilerini karşılayacak şekilde açıklanması, Başbakan Binali Yıldırım'ın Maliye Bakanlığı gibi düşünmediğini gösterdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.