Bitkisel Ürün Denge Tabloları, Açıklandı
Bitkisel ürünlerde en yüksek yeterlilik derecesi %445,5 ile fındıkta gerçekleşti
Toplam tahıl ürünlerinde 2018-2019 piyasa döneminde yurt içi üretimin yurt içi talebi karşılama derecesi (yeterlilik derecesi) %92,4 olarak gerçekleşti. Toplam tahıl üretiminde en büyük paya sahip olan buğdayın yeterlilik derecesi %100,5, yem sanayinin en önemli girdilerini oluşturan arpanın yeterlilik derecesi %94,7, mısırın yeterlilik derecesi ise %70,3 olarak gerçekleşti.
Seçilmiş tarla ürünlerinde yeterlilik dereceleri, 2018-2019
Sert kabuklu meyvelerde, 2018-2019 piyasa döneminde en yüksek yeterlilik derecesi %445,5 ile fındıkta gerçekleşti. Turunçgiller grubunda yer alan meyvelerin tamamında kendine yeterliliğin olduğu görüldü. Toplam çay arzının büyük bir kısmı kendi üretimimizden karşılanmakta olup, çayın yeterlilik derecesi %96,8 oldu.
Seçilmiş meyve ürünlerinde yeterlilik dereceleri, 2018-2019
Toplam sebze ürünlerinde, 2018-2019 piyasa döneminde yurt içi üretimin, yurt içi talebi karşılama derecesi %106,4 oldu. Sebzelerde en yüksek yeterlilik derecesi havuçta %113,8 olurken, domateste %110,6, sakız kabakta ise %109,1 olarak gerçekleşti.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.