1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Borsa Teknolojik Yenilikleri Takip Ediyor!
Borsa Teknolojik Yenilikleri Takip Ediyor!

Borsa Teknolojik Yenilikleri Takip Ediyor!

EREĞLİ TİCARET BORSASINDAN ELEKTRONİK SATIŞ SALONU SİSTEMİ HİZMETE GİRDİ.

A+A-

Ereğli Ticaret Borsası satış salonunda Elektronik satış salonu sistemine geçti.

Borsa satış salonu modernizasyonu çalışmaları çerçevesinde, Ereğli Ticaret Borsa Başkanı Zekeriya Ünlü ve Yönetim Kurulu Üyeleri Uğur Yaman, Duran Turhan, Ahmet Hakkı Kılıç'ın çalışmalarıyla borsa satış salonuna  Elektronik Online satış salonu sistemi hizmeti getirilmiştir.

Sistem üyelerin aynı anda satışa dahil olabileceği bir satış ortamı üzerine kurulmuştur.

Satış salonu alım satım işlemlerinde ürünler  otomatik açık arttırma ile kısa sürede alıcısını bulur.

Tüm üyeler istedikleri ürüne seans sonuna kadar teklif verebilirler.

Satış Seansı başladığında sadece alıcı takibe aldığı ürünler ekranında görünmektedir.

Üye, satıştaki ürünlerin gruplarına ve analizlerine göre filtreleyebilmektedir.

Üyelerimiz satış masasında önlerinde bulunan bilgisayarlar ve Dokunmatik LCD (Multiouch) ekranlar vasıtasıve isimlerine kayıtlı kullanıcı bilgileriyle sisteme girerek ilgilendikleri ürüne seans sonuna kadar otomatik artış şeklinde katılıp çıkabilirler.

Ayrıca; üyelerimiz Satış Salonuna gelmeden de işletmelerinden, bürolarından satış seansına internet üzerinden Online bağlanarak açık arttırmaya görebilirler. Ürün satış süresi bitene kadar ürüne kimin fiyat verdiği, arttırmaya kimin katıldığı diğer alıcılar tarafından bilinmemektedir. Ancak; satış için verilen seans süresi tamamlandığında, ürüne en yüksek fiyatı veren üye belli olmaktadır. Ürün satış seansı sonunda seansa katılan üyelerimizin ekranlarında seans bitti ibaresi çıkar ve üyelerimizin üzerinde mal kaldı ise ilgili malı hangi depoya indireceklerini seçerek satış işlemini onaylarlar.

Ürünü borsaya satmak üzere getiren ürün sahipleri ürün satış seansı sırasında gerçekleşen fiyat artışlarını anlık olarak bekleme salonunda bulunan Led ekranlar üzerinden izleyebilmektedirler.

Seans sonunda ürün sahibi, ürün fiyat bilgilerini ve alıcı bilgilerini tescil servisine gelerek öğrenir. Ürün sahibi, belirlenen fiyata ürünü satmak isterse satış işlemi gerçekleşir.

Fiyatı beğenmez ise satış işlemi iptal edilir. Tescil servisinde satış işlemi gerçekleşen ürünün sahibine; ürünün fiyatı, alıcı adı ve depo bilgilerini içeren Ürün Satış Fişi bilgisayardan yazdırılarak verilir denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.