1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Bozkır’dan Sürücülere Önemli Uyarılar!
Bozkır’dan Sürücülere Önemli Uyarılar!

Bozkır’dan Sürücülere Önemli Uyarılar!

Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yalçın Bozkır, sürücülerin araçlarına kışlık bakım yaptırmaları ve kış lastikleri taktırmaları uyarısında bulundu.

A+A-

Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yalçın Bozkır, sürücülerin araçlarına kışlık bakım yaptırmaları ve kış lastikleri taktırmaları uyarısında bulundu.

Can ve mal güvenliği için sürücülerin gerekli tedbirleri alması gerektiğini aktaran Bozkır, "Sürücülerimiz araçlarında kışlık bakımları mutlaka yaptırmalı. Motor aksamında donmalara karşı antifriz, yürür aksamındaysa kış lastikleri taktırmalı. Özellikle 1 Aralık tarihinden önce kış lastiği olmayanlar temin etmelidir. Alınmayan en ufak bir tedbir bile kötü sonuçlar getirebilir. Sürücülerimiz hiçbir olumsuzluğa mahal vermemelidir." diye konuştu. Kış lastiği uygulamasının 1 Aralık’tan itibaren, Nisan 2018’e kadar zorunlu olduğunu hatırlatan Bozkır, “Geçmiş yıllarda bu tüm araçlarda vardı. Bu son zamanlarda sadece ticari araçlar için zorunlu kılındı.” Dedi. Ereğli ve çevresinde özellikle sabah saatlerinde etkili olan buzlanma ve sis konusunda da açıklamada bulunan Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yalçın Bozkır, “Sabah saatlerinde oluşan olumsuz hava şartlarında sürücülerimiz bir kat daha fazla dikkatli olmalı ve özellikle uykulu bir şekilde araç kullanmamalılar.” Diye konuştu.Yeni çıkan yasayla birlikte tüm yurt genelinde olduğu gibi Ereğli’de de emniyet kemeri takmamanın ve araç kullanırken telefonla konuşmanın cezai yaptırımlarla sonuçlanacağını belirten Bozkır “Karlı, yağışlı ve zor günlerde sürücülerimizin mağdur olmamaları ve üzücü haberler almamamız için, kış hazırlıklarını zaman geçirmeden yaptırmalarını belirtiyor, tüm şoför esnafına aileleriyle birlikte kazasız, belasız iyi yolculuklar diliyorum.” Şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.