1. HABERLER

  2. KONYA

  3. “Bu Proje Şehre Büyük Değer Katacak”
“Bu Proje Şehre Büyük Değer Katacak”

“Bu Proje Şehre Büyük Değer Katacak”

Kentsel dönüşüm projeleriyle ismi ön plana çıkan Meram Belediyesi, şehrin kalbi olarak nitelendirilen Şükran Mahallesi’ndeki dönüşüm projesinde de önemli mesafe kat etti.

A+A-

Şükran Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında bilgi veren Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Selçuklu’nun kadim başkenti olan Konya’nın kalbi diyebileceğimiz Şükran Mahallesi, 40-50 yıllık yapı stoku ile beraber ekonomik anlamda değerini de kaybetmiş durumdaydı. Şükran Mahallesi’ndeki bu yapı stokunu iyileştirmek, şehir ekonomisine kazandırmak ve şehrimizin imajı açısından olumsuz bir tablo sergileyen bu alanı Konya’ya daha faydalı bir hale getirmek üzere 2015’in 3’üncü ayında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın teklifiyle Bakanlar Kurulu tarafından ‘Riskli alan’ edilen bu bölgede çalışmalarımız son hızıyla devam ediyor” dedi.

‘ÇALIŞMALARIMIZ SON SÜRAT DEVAM EDİYOR’

Mevlana Kültür Vadisi’nde bulunan Bedesten Çarşısı’nın hemen bitişiğinde olması hasebiyle Şükran Mahallesi’nin mevcut durumuyla şehrin imajını olumsuz manada etkilediğine işaret eden Başkan Toru, “Buradaki yapıların çoğu fonksiyonelliğini yitirmiş, işlevini kaybetmiş, ekonomik olarak ömrünü tamamlamış 40 – 50 yıllık yığma yapılardan oluşuyordu ve maalesef bu bölgenin sakinleri, zaman içinde yapıların özelliğini kaybetmesiyle şehrin farklı bölgelerinde daha cazip alanlara göç etti. Bu bölge de daha fazla kiracı ve özellikle şehir dışından göçler almaya başladı. Bu da zamanla toplumsal bir sorun olarak algılanmaya başladı. Buranın çözüme kavuşturulması anlamında ve Tarihi Bedesten Çarşısı’nın görselliğini etkileyen bu alanın şehrimiz açısından daha nitelikli bir hale getirilmesi amacıyla belediye olarak 7-8 aydır çalışmalarımız son sürat devam ediyor” diye konuştu.

YÜZDE 50’SİYLE ANLAŞILDI

Şükran Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm alanının 170 bin metrekare olduğunu belirten Başkan Toru, “Bunun 70 bin metrekaresini birinci etap olarak belirledik ve yüzde 50 seviyesinin üzerinde anlaşmaya vardık. Kat karşılığı, kamulaştırma ya da belediyemize ait daire, arsa vb. trampa usulüyle vatandaşlarımızla anlaşıyoruz. Toplamda bin 214 malikin 630’uyla anlaşmış durumdayız. 450 adet bağımsız bölümü belediye olarak satın aldık ve yıkımını yaparak alanı temizledik. Satın almalar, kamulaştırmalar ve trampaların belediyemize maliyeti 32 milyon TL’yi buluyor. Kalan yüzde 50’sini de yıl sonuna kadar temizleyerek inşaat ihalesini yapmak istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

KONYA ÇOK BÜYÜK DEĞERE KAVUŞMUŞ OLACAK

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin 2 yıl önce yaptığı restorasyonla Bedesten Çarşısı’nın çok güzel bir çehreye kavuştuğunu hatırlatan Toru, konuşmasını şöyle tamamladı:  “Biz de Meram Belediyesi olarak hemen bu alanın bitişiğinde bulunan Şükran Mahallesi’nin yenilenmesini ve bu bölgeyle bütünleşmesini sağlamak istiyoruz. Buradan hareketle sadece Meram Belediyesi’nin kaynaklarıyla Şükran Mahallesi’nde elimizi taşın altına koyarak bu dönüşüm çalışmasını başlatmış olduk. Şükran Mahallesi’ndeki bu dönüşümün Bedesten’le bütünleşmesiyle birlikte Konya çok büyük bir değere de kavuşmuş olacak.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.