1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Çınar'dan Berat Kandil Mesajı
Çınar'dan Berat Kandil Mesajı

Çınar'dan Berat Kandil Mesajı

İvriz Sol Sahil Başkanı Harun Çınar, 10 Mayıs’ta idrak edeceğimiz Berat Gecesi münasebetiyle  bir açıklama yaptı. Çınar yaptığı açıklamada bu gecenin çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

A+A-

İvriz Sol Sahil Başkanı Harun Çınar, 10 Mayıs’ta idrak edeceğimiz Berat Gecesi münasebetiyle  bir açıklama yaptı. Çınar yaptığı açıklamada bu gecenin çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Bu gecenin tüm insanlık için bir fırsat olduğunu vurgulayan Başkan Çınar, “Sevgili Peygamberimiz Berat Gecesi ile ilgili şöyle buyuruyor: ‘Şaban ayının 15. gecesini ibadetle geçirin, gündüzünde de oruç tutun. Çünkü Yüce Allah, bu gece dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve ‘Yok mu tövbe eden, tövbesini kabul edeyim! Yok mu rızık isteyen, rızık vereyim! Yok mu şifa isteyen, şifa vereyim!.. Yok mu başka isteği olan ona da istediğini vereyim.’ Sevgili Peygamberimizin ifadesiyle bu kadar rahmet ve bereket dolu günü iyi değerlendirmeli, şehrimiz, ülkemiz ve insanlık için dualar etmeliyiz” dedi.
Bu gece vesilesiyle dargınlık, küskünlük ve ayrılıkları bir kenara bırakarak birlik ve beraberliği tesis etmemiz gerektiğini de vurgulayan Başkan Çınar, “Bu gecenin tüm İslam aleminin sıkıntılarından uzaklaşmasına ve huzuru bulmasına vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Hemşehrilerimin ve sulayıcılarımın Berat Kandili’ni tebrik ediyor hayırlara vesile olmasını diliyorum ” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.