1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Ereğli POMEM’de mezuniyet coşkusu
Ereğli POMEM’de mezuniyet coşkusu

Ereğli POMEM’de mezuniyet coşkusu

Ereğli Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM’de eğitimlerini tamamlayan 98 kadın polis adayı düzenlenen törenle mezuniyet coşkusu yaşadı.

A+A-

Konya’nın Ereğli ilçesi Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM 30. dönem mezunlarını başarıyla verdi. Mesleğe yeni adım atacak olan genç polisler için coşku dolu mezuniyet töreni düzenlendi.

Düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ve protokol üyeleri tarafından yapılan konuşmalarla başladı.

Protokol üyeleri tarafından yapılan konuşmalarda polislik mesleğinin önemine vurgu yapıldı.

Törene, Konya Vali Yardımcısı Mustafa Sait Arcaklıoğlu, Ereğli Kaymakamı Oğuz Cem Murat, Ereğli Belediye Başkanı Umut Akpınar, Ereğli Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM Müdürü Yalçın Kaya, Protokol Üyeleri, Basın Mensupları ve çok sayıda polis adaylarının aileleri katıldı.

Polis adayları, mezuniyet coşkusunu programın sonunda keplerini havaya atarak kutlarken, sevinçlerini birbirlerine ve ailelerine sarılarak coşku içerisinde kutladılar.

456385432-17872264047154132-6788478382780899889-n.jpg456532299-17872264080154132-531255366964914824-n.jpgf-002.jpg456405541-17872264059154132-2879017657605720901-n.jpg

 Ereğli Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM Müdürü Yalçın Kaya, yapmış olduğu konuşmada şu ifadelere yer verdi.

Bugün burada, 23 Ekim tarihinden bugüne kadar Müdürlüğümüzde eğitimlerini başarı ile tamamlayarak kutsal bir mesleğe intisap etmek üzere yemin edecek olan,

98 Polis Memuru adayını Teşkilatımıza kazandırmanın haklı gururunu yaşıyoruz.

10 ay önce ailelerinden emanet aldığımız gençlerimiz, bugün Emniyet Teşkilatımızın birer üyesi olarak karşımızdalar.

Mesai arkadaşlarımla birlikte tüm eğitim süreçlerimizde demokratik denetim, şeffaflık ve hesapverebilir olmak her daim ana ilklerimiz olmuştur. Yetiştirdiğimiz Anadolu irfanıyla yoğrulmuş polislerin hukuk devleti ilkelerinden asla ayrılmayan, kişi hak ve özgürlükleriyle demokratik değerleri koruma bilincine ve sadakatle, milletimize hizmet etme azmine sahip olmalarına gayretettik.

Yüce Türk Milletinin emanetleri olarak gördüğümüz bu kardeşlerimizin yetişmesine katkıları ve emekleri olan tüm mesai arkadaşlarıma ve

Bu haklı gururu bizlerle birlikte yaşayan ve gençlerimizi yetiştiren çok kıymetli ailelerine de milletimiz ve devletimiz adına ayrı ayrı teşekkür ediyorum

17-25 Aralık sürecinden itibaren geçen 10 yıllık süreçte Müdürlüğümüzden 4209 polis memuru 585 çarşı ve mahalle bekçisi mezun olmuş, meslek mensuplarımızdan 1037 polis memurumuz datekamül eğitimi almıştır.

Sevgili mezunlar,

Yoğun bir eğitim sürecinin ardından, çok şerefli bir mesleğin, binlerce şehit vermiş kutlu bir teşkilatın yeni neferleri olarak; üzerinizdeki sorumluluğun bilincinde olduğunuza eminim. Bu ocakta görevinizi başarıyla yapabilecek mesleki bilgilerle donatıldınız. Ancak dünyanın hızla geliştiği ve değiştiği bu dönemde okulda öğrendiklerinizin kullanım süresinin kısa bir zamanda sona ereceğini asla unutmayın. Teknolojik ve küresel değişmeleri yakından takip ederek çağımızın gerektirdiği bilgiye sahip olmanız vereceğiniz hizmetin kalitesini arttıracaktır.

Bizler yalnızca emniyet ve asayişi sağlayan birer kolluk kuvveti olarak değil, görev yaptığımız tüm yerlerde yeri geldiğinde kimsesizlerin kimsesi olarak vatandaşlarımızı destekleyen yardım eden, öğreten ve yol gösteren bir teşkilat olarak her zamanonların yanında olacağız. Bu hizmet inancı doğrultusunda en kutsal varlığımız olan canlarınızı milletimizin bekasına Türkiye Cumhuriyetinin değerlerine, şanlı bayrağımıza, şehitlerimizin kanıyla sulanan aziz vatanımıza, bölünmez bütünlüğümüze adayacağınızdan hiçbir şüphem yoktur.    

Polislik, toplumun huzur ve güvenliğini sağlamak için büyük bir sorumluluk gerektiren kutsal bir meslektir. Bu sorumluluğun önemini en iyi şekilde anlatan bir sözü paylaşmak isterim: "Polis, yalnız suçluya karşı değil, aynı zamanda suçlunun meyil ettiği yanlışları ortadan kaldıracak şekilde de eğitimli olmalıdır."

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün bu görüşü ile polislerin yalnızca suçla mücadele etmekle kalmayıp, aynı zamanda suçları önleyici çalışmalar yapmaları gerektiğini de ifade eder.

Görevlerinizi yerine getirirken insan haklarına saygılı, adil ve etik değerlere bağlı kalmanız, sizi gerçek birer polis yapacaktır.

Türk Polisinin, göreviyle ilgili konularda sadakat göstereceği, emir alacağı tek mercii Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve onun adına yetki kullanan sıralı amirleridir. Devlet bu konuda asla ortak kabul etmez

Bütün bu hissiyatımla sözlerime son vermeden önce, Gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, başta Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere, bu ülke için fedakârlıkların en büyüğünü yaparak canlarını veren şehitlerimize, Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun.

Sizler, Yüce Türk milletinin birer göz bebeğisiniz. Unutmayın ki, polislik mesleği büyük bir özveri ve sadakat gerektirir. Bu ilkeler ışığında ve aldığınız eğitim doğrultusunda yüksek karakter ve ahlaktan oluşan azığınız bol,

YOLUNUZ VE BAHTINIZ AÇIK OLSUN dedi.

456297872-17872264092154132-8790570362492401451-n.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.