1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Ereğli Şehitlerimiz için -12 Derece soğukta yürüdü
Ereğli Şehitlerimiz için -12 Derece soğukta yürüdü

Ereğli Şehitlerimiz için -12 Derece soğukta yürüdü

Ereğli’de terör olaylarını protesto eden vatandaşlar, Sosyal medya üzerinden örgütlenerek teröre tepki için eksi 12 derece soğuk havada Şehitlerimiz için yürüdü.

A+A-

Ülkemizde yaşanan hain terör olaylarına tepki ve İstanbul Beşiktaş da polise daha sonra ise Kayseri de Askerimize yönelik olarak yapılan saldırıya karşı, Ereğli halkı şehitlerimize destek amacıyla düzenlenen yürüyüş soğuk havaya rağmen gerçekleşti.

Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Ereğli Emniyet Müdürü Hakan Uzun, siyasi partilerin temsilcilerin temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, Şehit ve Gaziler Derneği üyeleri ile çok sayıda Ereğli halkı katıldı.

ereglide-sehitlerimiz-icin-yuruyus-duzenlendi--4-----.jpg

Yürüyüş esnasında bir açıklama da bulunan,  Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Ereğli halkına teşekkür ederek, Soğuk havaya rağmen şehitlerimiz için toplandık. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunları biliyoruz. Son günlerde önce İstanbul, ardından Kayseri'de yaşanan patlamalar yüreklerimizi dağladı. Bu ülkeyi seven insanlar olarak her zaman hükümetimiz ve devletimizin yanındayız dedi.

Şehitler Ölmez vatan bölünmez, Kahrolsun PKK, polise kalkan eller kırılsın, askere kalkan eller kırılsın, her Türk asker doğar ve tekbir sesleriyle tepkisini dile getiren vatandaşlar hep birlikte atılan sloganlar eşliğinde, Gar önünden başlayan yürüyüş, İstasyon caddesi İnönü caddesi, Atatürk Bulvarı ve Anıt caddesi üzerinde de bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü binası önünde görevli polise karanfil verildi. Daha sonra ise kortej meydan başı mezarlığına ulaştı.

Mezarlıkta şehitlerimiz için yapılan duanın ardından yürüyüş olaysız bir şekilde sona erdi. Daha Sonra bir grup HDP Ereğli ilçe teşkilatı önüne giderek tepkisini dile getirdi. HDP Binası önünde Polisin aldığı önlem sonucu Ereğli de yürüyüş olaysız bir şekilde sona erdi.

ereglide-sehitlerimiz-icin-yuruyus-duzenlendi--6---.jpg

Yürüyüş Sonunda Ereğli Belediyesi ikram aracı tarafından ise vatandaşlara sıcak çay ikramında bulunuldu.

Ereğli’de HDP Binasına vatandaşlar tarafından vinç yardımı ile Türk Bayrağı asıldı.

ereglide-sehitlerimiz-icin-yuruyus-duzenlendi--5-----.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.