1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Ereğli’de 30 Ağustos düzenlenen program ile kutlandı
Ereğli’de 30 Ağustos düzenlenen program ile kutlandı

Ereğli’de 30 Ağustos düzenlenen program ile kutlandı

Ereğli’de 30 Ağustos Zafer Bayramının 94. Yıldönümü Atatürk Anıt alanında düzenlenen törenle kutlandı.

A+A-

Düzenlen 30 Ağustos zafer bayramı kutlama etkinliğinde birlik ve beraberliğe vurgu yapıldı ve şanlı Türk bayrağımız göklere çekildi.
Anıt alanında gerçekleşen kutlama programında, Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Garnizon Komutanı Binbaşı Osman Koşar, Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Emniyet Genel Müdürü Ali Kurbi, Muharip Gaziler Derneği, Şehit aileleri Derneği, Siyasi parti başkanları, Kurum ve kuruluşların amirleri, Oda başkanları, Sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Programda Atatürk anıt’ına, Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Garnizon Komutanı Binbaşı Osman Koşar, Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven tarafından çelenk sunuldu. Saygı duruşunun ardından ise Daha sonra Mimar Ahmet Köşker Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Mustafa Averi tarafından İstiklal Marşı’mız okundu. Yine Ereğli Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Serhat Aysever tarafından günün önemine dair yapılan konuşmada Aysever ; Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşuna giden yolun taşları çağdaş dünya tarihinde Batı Sömürgeciliğine karşı verilen ilk ve en ciddi direniş hareketi ile döşendiğini ifade ederek, bu direniş hareketinin öncülerinin 19. Yüzyılın son çeyreğinde yetişen Türk askeri ve aydınlarının olduğunu kaydetti.  30 Ağustosun çok önemli olduğuna işaret eden Aysever, “ Çünkü 30Ağustos Türk’ün Anadolu’daki geri çekilişinin yerini taarruza ve karşı saldırıya bıraktığı, Türk topraklarını sömürgecilerin işgalinden kurtardığı gündür. 30 Ağustos Türk’ün kahramanlığıdır. Çünkü 30 Ağustos ne yalnız bir yükseliş demektir, ne de yıldızlar gibi parlayıp sönmektir” dediği konuşmasını ardından öğrenciler tarafından okunan şiirlerle program sona erdi.
Ereğli’de düzenlen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında ise günün önemine dair yapılan konuşmalarda ve okunan şiirlerde vatan hainlere ve dış güçlere verilen en güzel cevap olduğu görüldü.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.