1. HABERLER

  2. Ereğli’de Mısır hasadında verim ve protein ölçümü yapıldı

Ereğli’de Mısır hasadında verim ve protein ölçümü yapıldı

Timac Agro Firması Mısır Hasat Sezonunu sahada yaptıkları inceleme sonucu Değerlendirdi.Merinos Çiftliği mevkinde yapılan silaj hasadında 6 farklı firmaya...

A+A-

Timac Agro Firması Mısır Hasat Sezonunu sahada yaptıkları inceleme sonucu Değerlendirdi.

Merinos Çiftliği mevkinde yapılan silaj hasadında 6 farklı firmaya ait 10 adet silajlık mısır çeşidinin karşılaştırmalı olarak hasat, verim ve protein değerleri ölçümü yapıldı.

Timac Agro firması 1959 yılında Fransa’da kurulmuş olan,2004 yılından beri Türkiye’de faaliyet göstermektedir. Timac Agro’nun dünya üzerinde 22 adet gübre fabrikası mevcuttur. Üretimini yapmış olduğumuz ürünlerin tamamında firmamıza patentli teknolojiler kullanılmaktadır. Firmamız Türkiye genelinde 85 adet ziraat mühendisi ile Türk üreticisine hizmet vermektedir. Sahada çalışmakta olan ziraat mühendislerimiz bölgelerinde bulunan üreticilere teknik destek sağlamaktadır.

Ereğli bölgesindeki faaliyetlerimiz 6 yıldan beri devam etmektedir. Ereğli pancar ekicileri kooperatifi tarafından satılan ürünlerimiz üreticiler ile buluşmaktadır. Bu noktadan sonra sahadaki ziraat mühendislerimiz üreticileri ekilişten hasada kadar olan süreçte ziyaret ederek kendilerini yakından takip etmektedirler. Üreticilerimizin yaşadığı sorunları tespit ederek bunlara çözüm üretmek yegane görevimizdir.

Firmamızın ürünlerini 6 yıldan beri kullanmakta olan Akbel Süt A.Ş. silajlık mısır üretim parsellerinde EUROCEREAL PLUS MPPA DUO (10.20.0 + 20 SO3 + 2Mg + ME) adlı ürünümüzü tercih etmektedir. Ereğli Pancar Kooperatifi yönetim kurulu başkanı Mustafa Akbel tarım teknolojilerini yakından takip ederek hem kooperatif hem de bölge üreticilerine örnek olmaktadır.

4 Eylül 2015 tarihinde, Akbel çiftliğinde yapılan tarla gününde, 6 farklı firmaya ait, 10 farklı mısır çeşidi ile 60 dekarlık alanda yapılan deneme parsellerinden hasat edilen ürünler, ayrı ayrı tartılarak, ürünlere ait kuru madde miktarları ve verimleri tespit edilmiştir. Elde edilen silajlardan numuneler alınarak soğuk zincir ile firmalara ait laboratuvarlara gönderilerek diğer analizleri yaptırılarak sonuçlar bölge ve kooperatif üreticileri ile paylaşılacaktır.

Yapılan bu çalışmalarda emeği geçen firma çalışanı olan değerli ziraat mühendisi arkadaşlarımdan, Caner Doğan, Özdilek Hatip, Bengü Soylu, Ahmet Serhat Şen, Serhat Mutlu, Mehmet Emin Bayram ve bölge için son derece önemli olan bu çalışmada desteklerini esirgemeyen Mustafa AKBEL’e sonsuz teşekkür ederim diyen firma yetkilileri ve mısır üreticisinin hasat sonrasında yüzleri güldü.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.