1. HABERLER

  2. EREĞLİ’YE MİLYONLUK TESİS

EREĞLİ’YE MİLYONLUK TESİS

Belediye Başkanı Özkan Özgüven Fen İşleri Şantiyesini mahalle muhtarları ile birlikte gezerek Ereğli’ye kazandırılacak yatırımlar hakkında bilgi...

A+A-

Belediye Başkanı Özkan Özgüven Fen İşleri Şantiyesini mahalle muhtarları ile birlikte gezerek Ereğli’ye kazandırılacak yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Fen İşleri Şantiyesinde incelemelerde bulunan Başkan Özgüven, başta asfalt plenti olmak üzere birçok kalıcı hizmetin Ereğli ve çevre ilçelerle buluşturulacağını söyledi ve bu yatırımın Ereğli için bir kazanç olduğuna vurgu yaptı.

Saatte 240 ton kapasiteli asfalt plenti hakkında detaylı bilgi veren Özgüven, Fen İşleri Şantiyesinin Konya Merkezdeki şantiye ile eşdeğer olduğunu da vurguladı.

Şantiyeyi gezen mahalle muhtarları ise hizmetin daha sağlıklı ve daha hızlı bir şekilde ulaşacağını ifade ettiler. Büyükşehir Yasasıyla hizmet gelmesi noktasında tereddüt içerisinde bulunduklarını vurgulayan muhtarlar, “Ancak gördük ki Ereğli’ye ciddi hizmetler getiriliyor. Büyük maliyetli hizmetler Ereğli’ye kazandırılıyor. Böyle bir tesisin bile kazandırılması bizler için büyük kazanç. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek ve Belediye Başkanımız Özkan Özgüven’e teşekkür ediyoruz” dediler.

Başkan Özgüven, Türkmen-Zengen yolunun ihale sürecinin tamamlanma aşamasına geldiğini ve 12 milyon TL’lik bir yatırım ile bu yolun Ereğli’ye büyük ivme kazandıracağını ifade etti.

İvriz yolunun da bu yıl içerisinde genişletme çalışmasına başlatılması için çalıştıklarını vurgulayan Özgüven, istimlak çalışmalarının önümüzdeki günlerde başlayacağını belirtti.

Özgüven Kuzukuyu yolunda da gerekli çalışmaların başlatıldığını ancak taban suyu sorunu nedeniyle çalışmaların daha kapsamlı bir proje ile hız kazanacağını ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.