1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. GAZİLER BOLKARLARIN ZİRVESİ İÇİN YOLA KOYULDU.
GAZİLER BOLKARLARIN ZİRVESİ İÇİN YOLA KOYULDU.

GAZİLER BOLKARLARIN ZİRVESİ İÇİN YOLA KOYULDU.

İlçemiz Ereğli de 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Türkiye Muharip Gaziler Derneği ve Ereğli Dağcılık klübü "3. Aydos Gaziler Zirve Tırmanışı" için yola koyuldu.

A+A-

Ereğli Dağcılık Kulübü ve Muharip Gaziler Derneği işbirliğinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Aydos Zirve Tırmanışına Türkiye’nin dört bir yanından doğa tutkunları katıldı.

Gaziler adına düzenlenen tek dağcılık faaliyeti ile yaklaşık 3.430 metre yükseklikteki Aydos dağının zirvesine ulaşılacak. Grup ilk olarak Muharip Gaziler Derneği’nden Atatürk anıta kadar yürüdü. Ereğli Dağcılık ve Spor Kulübü Başkanı Murat Alan anıt önünde faaliyet raporunu açıkladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’ndan sonra Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Emin Özyurt yaptığı konuşmasında şunlara değindi. "Özyurt, Aydos Zirve Tırmanışı’nın Türkiye Dağcılık Federasyonunun yıllık faaliyet raporuna alınması için girişimde bulunduk, faaliyetin gerçekleştiği takdirde Ereğli markalaşacak. dedi.  Daha sonra dağcılar 2 gün boyunca konaklayacakları kamp alanına ulaşmak için yola çıktı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.