1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. GÖKÇE YAZI MAHALLESİNDE YOL KAPATMA EYLEMİ
GÖKÇE YAZI MAHALLESİNDE YOL KAPATMA EYLEMİ

GÖKÇE YAZI MAHALLESİNDE YOL KAPATMA EYLEMİ

Ereğli’ Gökçeyazı(tont) mahallesinde yapılan yol kapatma eyleminde, Kum kamyonlarının yolları bozduğunu ve mahallerinden geçen kum kamyonların evlerini ve meyve bahçelerini toz içinde bıraktığını gerekçe gösteren vatandaşlar tepki amaçlı yolu araç trafiği

A+A-

Ereğli’ Gökçeyazı (tont) mahallesinde yapılan yol kapatma eyleminde, Kum kamyonlarının yolları bozduğunu ve mahallerinden geçen kum kamyonların evlerini ve meyve bahçelerini toz içinde bıraktığını gerekçe gösteren vatandaşlar tepki amaçlı yolu araç trafiğine kapattı.

Gökçeyazı mahallesinde bağ ve bahçelere giden yol üzerinde bulunan kum ocağının kurulması mahalleliyi çileden çıkardı. Durumun düzeltilmesini isteyen mahalleli traktörleri ile saatlerce yolu trafiğe kapattı.

Ereğliye bağlı Gökçeyazı Mahallesi sakinleri mahallelerinden giden yol üzerinde kurulan iki ayrı taş ocağının bulunması ve bölgedeki bütün meyve bahçeleriyle, evleri toz içinde bıraktığını ileri sürerek yolu araç trafiğe kapattı. Taş ocağına gidecek olan çok sayıda kamyonun yolunu traktörlerle kesen vatandaşlar kimseyi geçirmeyeceklerini ve durumun mutlaka yetkililer tarafından dikkate alınmasını istedi. Olay yerine gelen Jandarma ekipleri köylüleri ikna etmeye çalıştığı görüldü.

Mahalleli biz burada toz içinde yaşıyoruz hiç kimse bizim sesimizi duymak istemiyor. Burada kurulan Taş ocakları ile birlikte verimli ağaçlarımız ve bağlarımız kurumaya yüz tuttu. Yetiştirdiğimiz ürünler hep toz içinde ve kalitesi düşüyor pazarlarda satışa çıkarttığımızda ürünlerimize alıcı bulamıyoruz diye seslerini duyurmaya çalıştılar.

Buranın meyve ve sebzesi çok meşhurdur. ‘’Bütün Gökçeyazının Ereğli, Halkapınar ve bölgemiz bu bağ ve bahçeler sayesinde taze meyve yiyor. Ama bu kum ve taş ocakları bağ ve bahçemizi verimsiz bir hale getirmeye başladı. Bir süre sonra yöremiz bu ocaklar sayesinde meyve ve sebzeden mahrum olacaktır" diyen mahalleli tepkisini dile getirirken, Bağ ve bahçemizi de artık toz ve topraktan kurtarmalarını istiyoruz. Yetkililerin sesimizi duymasını istiyoruz" diye konuştu.

Mahalleli Durumun düzelmemesi halinde yeniden bir eylem yapacaklarını ve yolu bu kez tamamen kapatacaklarını ifade ettiler. Yapılan bu eylem sonrasında Gökçeyazı Seydifakıllı yolu tekrar araç trafiğine açıldı.

Mahalle sakinleri umarız ki yetkililer bir çözüm yolu bulur diye ümit ediyoruz dedi.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.