1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. HER YAĞAN KAR ALTIN DEĞERİNDE
HER YAĞAN KAR ALTIN DEĞERİNDE

HER YAĞAN KAR ALTIN DEĞERİNDE

Bölgemizde yağan kar çiftçiye umut oldu. Geçen yıl kuraklıktan dolayı sıkıntılar yaşayan çiftçiler son günlerde etkili olan kar yağışıyla rahat bir nefes aldı

A+A-

Tüm Türkiye'de olduğu gibi  bölgemiz dede yağan kar  vatandaşları sevindirdi.Kimileri tarafından  Beyaz altın, Kimileri tarafından beyaz  bereket olarak adlandırılan kar yağışı Ereğli şehir merkezinde 45-50 cm'yi, yüksek kesimlerde ise 55-60 cm'yi buldu. Her yağan kar çiftçi için altın değerinde ve bu yağış yer altı sularını da besleyecek.Kar yağışı sadece su olarak değerlendirilmemeli. Hububat üretiminde tohumun kar altında kalması önemlidir. Kar yağışı, toprakta bitkilerin bırakmış olduğu toksin maddelerin yıkanıp alt katmanlara inmesi için gereklidir. Geçim kaynağını çiftçilik ve hayvancılık ile sağlayan Ereğli İçin vatandaşlar bu sene üretim sezonuna umutla bakıyor. Hububat üreticisi, toprağın karla kaplanmasıyla birlikte bayram sevincini yaşadı

Yağış miktarının son yıllara göre yüzde 80 azaldığı Bölgemizde etkili olan kar yağışı, çiftçi ve vatandaşın yüzünü güldürdü. Uzun yıllardır Aralık ayı yağış miktarı 40 kilogram olan Konya bölgesi, 2016 yılı Aralık ayının ilk haftasında yağan kar, sevindirici bir tablo oluşturdu. Bu ayın ilk haftasında metrekareye sadece 1 buçuk kilogram yağış düştü. Çiftçi; kara kara düşünürken etkili olan kar yağışı, yüzleri güldürdü. Konya merkez başta olmak üzere, birçok ilçede kar yağışı kendini gösterdi. Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan yoğun kar yağışı açıklaması, sevinci ikiye katladı. Şubat ayının ortasına kadar tarlada bir işi kalmayan çiftçi, gözlerini şimdi de ürünlerinin üzerini örtecek kadar beklediği kar yağışına çevirdi.

 

Uzun zamandır kar sevinci yaşamayan Ereğlili vatandaşlar için ise yağan kar sevinçle karşılandı.İlçemizde yağan kar olumlu sonuçlar doğurmanın yanında olumsuzluklarada neden oldu. Bir vatandaşımızın evinin çatısı kar nedeniyle çöktü,  belediye zabıta ekipleri çatısı çöken vatandaşa anında müdahale ederek sıcak bir yere yerleştirdi. Vatandaşlar araçlarını çalıştırmakta zorlandı, su saatlerinde, çeşmelerde donmalar yaşandı tüm bu olumsuzluklara rağmen yağan kar vatandaşı oldukça sevindirdi.

Meteoroloji den gelen uyarı da ise hafta sonu kar yağışının kendini tekrardan göstereceği belirtildi.  Ereğli Belediyesi ise bu soğuk kış günlerinde gerek sosyal belediyecilik gerekse karla mücadele de gece gündüz çalışarak halkın gönlünü kazandı. Soğuk kış günlerinde insanlara sıcak çorba ve çay ikram ederek insanların içini ısıttı. 7/24 çalışanKarla mücadele ekibi ise olumsuz hava şartlarında insanların evlerine ve işyerlerine sorunsuz gidip gelmeleri için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.