1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. IFTV ULUSLARARASI İSTANBUL FİLM TV FORUM VE FUARI YAPILDI
IFTV ULUSLARARASI İSTANBUL FİLM TV FORUM VE FUARI YAPILDI

IFTV ULUSLARARASI İSTANBUL FİLM TV FORUM VE FUARI YAPILDI

Ulusal ve uluslararası profesyonelleri, kamu temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirdiği etkinlikte sektörün geleceğine yön vermek için İstanbul’da 28-30 Eylül 2017’de tarihlerinde Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde bu büyük organizasyon

A+A-

Ulusal ve uluslararası profesyonelleri, kamu temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirdiği etkinlikte sektörün geleceğine yön vermek için İstanbul’da 28-30 Eylül 2017’de tarihlerinde Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde bu büyük organizasyon başarıyla gerçekleşti.

Düzenlene Fuara Ratem ve çok sayıda kuruluşun katılımıyla ve yayıncılık anlamında önemli bilgilerin sunumuyla yurt içinden ve dışından katılımcıylagerçekleştirilen Fuara,Kültür Ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Rtük Başkanı RTÜK Başkanı Prof. Dr. İlhan Yerlikaya,Bakan Yardımcıları, Milletvekilleri, Ratem Başkanı Yusuf Gürsoy, Daire Başkanları, Genel Müdür ve Müdürler katıldığı bu önemli toplantıya İlçemizEreğli’den Metro tv Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Atmaca, Sonix Efem Sahibi Ramazan Koçak, Kent Efem Sahibi Okan Muzaffer Tunç ve Erefem Sahibi Metin Teker’in katıldığı fuarda, İlçemiz radyolarından Kent efem sahibi Muzaffer Tunç  iseaçtığı stand ile ilçemiz Ereğli’nin tanıtımına katkı sağlarken, Ereğli’nin Beyaz Kiraz reçelini ve Şalgam suyunu açılan standa tanıttı.

cdccbd7d-d1c6-45cc-b389-76cde7c40750.jpg

Küreselleşme ile birlikte yayıncılık sektörü, gelişen teknoloji ve araçlarla birlikte sınırları aşarak tüm dünyada karar vericileri etkiler hale gelmiştir. Yönetimlerin politikalarını ve icraatlarını halka tek duyurma kaynağı olan medya bu özelliği ile büyük bir güç edinmiş ve toplumsal iletişimde vazgeçilemez bir yere sahip olmuştur. Bununla birlikte teknolojik gelişmeler erişilebilirliği artırmış geleneksel mecralar yeni medya ile zenginleşmiştir. Ülkeler kültür ihracını bu yolda yaparken ülke algılarını da bu şekilde inşa etmektedirler.

Dünyada bu gelişmeler yaşanırken Türk medya sektörü buna uyum sağlayarak son yıllarda tüm dünyada adından söz ettirmeyi başarmıştır. Türkiye kendi dizilerini, programlarını ve formatlarını yılda yaklaşık 80 ülkeye ihraç ederek 250 milyon dolar gelir elde eder duruma gelmiştir. Dahası beşyüzden fazla televizyon ve bine yakın radyo kuruluşuyla Türkiye, yayıncılıkta olağanüstü geniş ve zengin bir kapasitesinin olduğunu göstermiştir.

Tam bu noktada gelişmelerden doğan bir ihtiyaç sonucu, Türk medya sektöründeki en büyük sivil toplum kuruluşu olan Meslek Birliğimiz, geçtiğimiz yıllarda üç kez başarıyla yürüttüğü projeyi yeni bir seviyeye taşıma kararı almıştır. Üç yıl içinde 700’ü yurtdışından 75 ülkeden olmak üzere 6.000 ziyaretçi, 200 markaya ve 150 konuşmacı ev sahipliği yapmış olan etkinlik, 2017’den itibaren IFTV Uluslararası Film TV Forum ve Fuarı adı altında sektörün buluştu.

 Ulusal ve uluslararası profesyonelleri, kamu temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirdiği etkinlikte sektörün geleceğine yön vermek için İstanbul’da 28-30 Eylül 2017’de Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde bu büyük organizasyon başarıyla gerçekleştirildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.