1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. İvriz Barajında Avlanan Olta Balıkçıları Dertli!
İvriz Barajında Avlanan Olta Balıkçıları Dertli!

İvriz Barajında Avlanan Olta Balıkçıları Dertli!

Halkapınar’ın İvriz Barajında, Amatör olta balıkçılığı yapan avcıları barajda yapılmakta olan uygulamanın olta avcılarını mağdur ettiğini ve bu uygulamanın yanlış olduğunu belirttiler.

A+A-

Halkapınar Amatör Olta Balıkçılığı ve Su Hayatını Koruma Derneği ile Konya Olta Balıkçıları Platformu üyeleri İvriz baraj sahasında bir araya geldi. Olta balıkçıları sorunlarını, Halkapınar Belediye Başkanı Mehmet Bakkal ile paylaştı. Olta balıkçıları Başkan Bakkaldan destek istediler.

OLTA BALIKÇILARI BAZI İDDİALARDA BULUNDULAR

İvriz barajında şuan itibarıyla yapılan ve bu konuda özellikle olta balıkçılarının barajda avlanmaları konusunda oranın ihalesi alan şahsın kendilerini yönelik olarak yapmış olduğu olumsuz ve ferdi davranışlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan çok sayıda ki olta balıkçısı yetkili birimleri özellikle DSİ ilgililerini göreve davet etti. Kendilerine yapılan çirkin davranışlar konusunda görüşlerini belirttiler. Halkapınar Amatör Olta Balıkçılığı ve Su Hayatını Koruma Derneği Başkanı Mustafa Ertaş; Av sezonun başladığı günden beri arkadaşlarının sorunlar yaşadığını ve kendilerinin ise konuyu ilgili birimlere taşıdıklarını çözüm noktasında destek beklediklerini ifade eden Ertaş, Bizler olta balıkçılığının daha fazla teşvik edilmesi gerektiğini düşünmekteyiz ama maalesef ki İvriz barajında kendilerinin ve arkadaşlarının sorunlar yaşadığını barajın ihalesini alan kişinin tutumları konusunda ilgi beklediklerini ifade eden Ertaş, Burada olta avcılığı yapmakta olan arkadaşlarımıza yapılan tutum ve davranışları tasvip etmediklerini söyledi.

Baraj sahasında yapılan toplantıda konuşan olta balıkçıları ise bizler buranın tanıtımına katkı sağlıyoruz, Ereğli ve Halkapınar dışından buraya balık tutmaya gelmekteyiz, Ne hikmetse bize ve arkadaşlarımıza yapılan çirkin davranışlar oluyor bu konuda sorun yaşıyoruz buradan ilgili birimlere çağrıda bulunuyoruz biz ülke genelinde bir çok barajda balık tutmaya gitmekteyiz ama burada yaşadığımız sorunlar bizim zorumuza gidiyor diyerek serzenişte bulundular. Yapılan toplantı sonrasında ise Toplantıya katılan Halkapınar Belediye Başkanı Mehmet Bakkal tarafından dereceye giren olta balıkçılarının ödülleri olan oltalar ise balıkçılara verildi. Halkapınar Amatör Olta Balıkçılığı ve Su Hayatını Koruma Derneği Başkanı Mustafa Ertaş tarafından, toplantıya katılan Başkan Mehmet Bakkal’a derneğin onursal başkanlık kartını verdiler.

dsc_0621.jpgdsc_0617.jpgdsc_0579.jpgdsc_0587.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum