KAFATASI KEMİĞİNE İŞİTME CİHAZI TAKILAN
HASTANIN YAŞAM KALİTESİ ARTTIBaşkent Üniversitesi Konya Uygulama ve Araştırma Merkezi Kulak Burun Boğaz Polikliniğinde kemiğe implante edilen işitme cihazı...
HASTANIN YAŞAM KALİTESİ ARTTI
Başkent Üniversitesi Konya Uygulama ve Araştırma Merkezi Kulak Burun Boğaz Polikliniğinde kemiğe implante edilen işitme cihazı uygulaması başladı.
Hastanenin Kulak Burun Boğaz Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Volkan Akdoğan, “Kemiğe implante edilen işitme cihazı, kulağın çıkışında ki kafatasına monte edilen ve vida şeklinde ki çıkıntısı olan bir parça ile onun üzerine takılan ikinci bir parçadan oluşmaktadır. Bu işlem kulağına işitme cihazı takılamayan insanlara küçük bir ameliyatla uygulanan bir çeşit işitme cihazı takılmasıdır. Özellikle dış kulak yolu iltihabı, her iki kulağın ameliyat olması ya da her iki dış kulak yolunun doğuştan tıkalı olması durumlarında yaşam kalitesini artırmak için uygulanmaktadır” dedi.
Yıllardır duyma güçlüğü olan ve iki taraflı işitme kaybı olan 35 yaşında bir hastaya bu işlemi başarıyla uyguladıklarını sözlerine ekleyen KBB Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Volkan Akdoğan, Kafatası kemiğine monte edilen bu cihaz sayesinde hastanın standart işitme cihazlarına göre yaşam kalitesinin arttığını söyledi.
45 dakikalık bir operasyonla işlemi tamamladıklarını ifade eden Başkent Üniversitesi Konya Hastanesi KBB Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Akdoğan, “Lokal anestezi altında yaklaşık 45 dakikalık bir operasyonla hasta sağlığına kavuşuyor ve ayaktan taburcu oluyor. Kullanımı kolay ve pratik bu cihazla hastanın yaşam kalitesi artıyor” dedi.
Akdoğan, kısa süre içinde Biyonik Kulak uygulamalarına da başlayacaklarını dile getirdi.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.