1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. KANAL PATLADI VATANDAŞ MAĞDUR OLDU
KANAL PATLADI VATANDAŞ MAĞDUR OLDU

KANAL PATLADI VATANDAŞ MAĞDUR OLDU

Olay Ziya Gökalp Mahallesinde meydana geldi. Sol Sahile ait yedek üst kanalın patlaması sonucu evlerde ahırlarda ve malzemelerde büyük çapta maddi hasar oluştu.

A+A-

Edinilen bilgilere göre Ziya Gökalp Mahallesi Işıklar Sokak Demireller Dinlenme Tesisi arkasında sabaha karşı 04.30 sıralarında sol sahile ait yedek üst kanal patlaması sonucu evleri ahırları su bastı. Birçok üreticinin samanları ziyan olurken büyük çapta maddi hasar oluştu.

Mağdur olan vatandaşlar sorunlarını şu şekilde ifade etti;

“Yetkililerden bir istediğimiz var Ben Ziya Gökalp Mahallesi eski muhtarıyım isim Niyazi Özeken evimizi su bastı hayvanlarımız suyun içindeydi yemlerim ve balyalarım suyun içinde kaldı. Tarlaya attığım gübrelerim bile suyun içinde kaldı. Baya bir hasarım var yetkililerden çare istiyorum. Benim zararımı kim karşılayacak gelip bi baksınlar gerçekten çok zor durumdayız. Bizim zararımızın karşılanmasını istiyoruz” dedi.

Mağdur Ayşe Tuncel ise “Kömürlerim ve odunlarım hep ıslandı ne yapacağım ben 2 ton kömürüm ve 1 ton odunum ıslandı. İzbem ağzına kadar su doldu. Kalender bir insanım benim elinden ne gelir ne yapacağım ben diyerek serzenişte bulundu.

Deniz Özeken isimli vatandaş ise şunları ifade etti;

“Sabah 4 buçuk civarında suyu habersiz bir şekilde açmalarında ve kanaletin düşmesinden dolayı evimiz, hayvanlarımız su altında kaldı. Büyük bir şekilde zarar gördü. Ahırımız, garajımız,yemlerimiz suyun altında kaldı. Hayvanlarımızı dışarı çıkartarak kurtardık. Bu zararın karşılanmasını istiyoruz. Yetkililerden bu işin üstüne düşmelerini istiyoruz” dedi.

Ahırını su basan mağdur vatandaş Fazilet Özeken şunları dile getirdi;

“Sabaha karşı komşumuz uyandırdı. Buraları bütün su almış dedi. Çıktık her yer su ne yapacağımızı hiç bilemedik ineklerimiz böyle olunca korktuk bütün yemlerimiz, samanlarımız, gübremiz ıslandı. Ekmekliğimize her yere su dolmuş” diyerek sözlerine son verdi.

Ayhan Budaklı isimli vatandaş ise Baba yadigârı bir evimiz vardı onda biladerimiz oturuyordu diyerek sözlerini şöyle sürdürdü;

“Gece Yarısı biladerimin evini su bastı zararımız çok onun haricinde giden suyun kaçak su olduğu söylentisi var zararımızın tamamının giderilmesini istiyorum. Bu ev belki çökebilir bu çocuk belki ölebilir bunun hesabını yetkililerden kim verecek lütfen anlayış ve yardım bekliyoruz” diyerek sözlerine son verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.