Kesmez ’de Yetişen Hırtlaklar Rağbet Görüyor
Yaz aylarının sıcaklıklarının arttığı şu günlerde Karapınar’a bağlı Kesmez mevkiinde yetiştirilen ve yol boyunda satılan hırtlaklar, tatilcilerin ve Konya Adana Karayolundan seyahat eden sürücüler tarafından rağbet görüyor.
Yaz aylarının sıcaklıklarının arttığı şu günlerde Karapınar’a bağlı Kesmez mevkiinde yetiştirilen ve yol boyunda satılan hırtlaklar, tatilcilerin ve Konya Adana Karayolundan seyahat eden sürücüler tarafından rağbet görüyor.
Sarı’nın yeri olarak adlandırdığı tezgahını açan Mehmet Umutlu kendi tarlasında yetiştirdiği hırtlaklarını burada yol kenarında satışa sunuyor. Mehmet Umutlu hırtlaklarının taze ve lezzetli olduğunu öne sürdü. Toprak yapısı ve iklim itibari ile Kesmez’dehırtlak yetiştiriciliği hayli fazla, ilaç gübre kullanmadan doğal hayvan gübresiyle damlama yapıyoruz.Bölgemizdeki iklim şartları ürünlerin lezzetini etkiliyor diyen Umutlu,Hırtlakların kurak havada ve kumsal topraklar da yetişmesi kalitesini artırıyor dedi. Bu sene biraz daha erken çıkardık. Ürünlerimiz kaliteli, doğal ve organik, bu sene çok güzel bir verim almayı hedefliyoruz. Yetişen bu ürünler daha çok turşu yapımında kullanılıyor. Ülke içinde ve yurt dışında rağbet görüyor ayrıca yetiştirdiğimiz Kavun ve Karpuzlarda iç piyasada satışa sunuluyor. Müşterilerimiz de memnun, bu mevsimde hırtlak çıkarabilmekte bir tecrübe ve deneyim işi diyen Umutlu, tarladan topladığımız ürünlerimizi her gün taze taze çıkartarak satışa sunuyoruz, dedi. Sarı lakaplı hırtlak yetiştiricisi çiftçi, yetiştirdiği hırtlakları, Türkiye’nin birçok iline gönderdiğini söylerken, hırtlaklarının alan kişilerin tekrar yine gelerek aldığını ve mal yetiştiremediklerini de ifade etti.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.