Kesmez ’de Yetişen Hırtlaklar Rağbet Görüyor
Karapınar’a bağlı Kesmez mevkiinde yetiştirilen ve yol boyunda satılan hırtlaklar, tatilcilerin ve Konya Adana Karayolundan seyahat eden sürücüler tarafından rağbet görüyor.
Karapınar’a bağlı Kesmez mevkiinde yetiştirilen ve yol boyunda satılan hırtlaklar, tatilcilerin ve Konya Adana Karayolundan seyahat eden sürücüler tarafından rağbet görüyor.
Sarı’nın yeri isimlitezgâhını açan Mehmet Umutlu kendi tarlasında yetiştirdiği hırtlakları burada yol boyunda satışa sunuyor. Mehmet Umutlu hırtlaklarındoğal, taze ve lezzetli olduğunu öne sürdü. Toprak yapısı ve iklim itibari ile Kesmez’dehırtlak yetiştiriciliği hayli fazla, ilaç gübre kullanmadan doğal hayvan gübresiyle damlama yapıyoruz diyen Umutlu, Bölgemizdeki iklim şartları ürünlerin lezzetini etkiliyor ve olumlu yönde fark yaratığını belirten Umutlu Hırtlakların kurak havada ve kumsal topraklar da yetiştirilmesi nedeniyle lezzet kalitesini artırıyor dedi. Bu sene biraz daha erken çıkardık. Ürünlerimiz kaliteli, doğal ve organik, çok güzel bir damak tadı olduğunu söyleyen Umutlu, Güzel verimli bir yıl olacağınıhedefliyoruz. Yetiştirdiğimiz bu ürünlerikarayolunda seyahat eden sürücüler tarafından yemekliğin yanı sıra ve daha çok turşu yapımında kullanılarak tüketilmektedir dedi.
Ülke içinde ve yurt dışında rağbet görüyor ayrıca yetiştirmiş olduğumuz Kavun ve Karpuzlarda iç piyasada satışa sunuluyor. Müşterilerimiz de memnun, bu mevsimde hırtlak çıkarabilmekte bir tecrübe ve deneyim işi diyen Umutlu, tarladan topladığımız ürünlerimizi her gün taze taze çıkartarak satışa sunuyoruz, dedi.
Sarı lakaplı hırtlak yetiştiricisi çiftçi, yetiştirdiği hırtlakları, Türkiye’nin birçok iline gönderdiğini söylerken, hırtlaklardan alan kişilerin tekrar yine gelerek aldığını ve mal yetiştiremediklerini de ifade ederek satışlardan memnuniyetini belirtti.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.