1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. "KİMSE BU HİZMETE GÖLGE DÜŞÜRMESİN"
"KİMSE BU HİZMETE GÖLGE DÜŞÜRMESİN"

"KİMSE BU HİZMETE GÖLGE DÜŞÜRMESİN"

Ereğli'den Konya'ya tedavi amaçlı giden onkoloji hastaları "yapılan hizmete kimse gölge düşürmesin" diye konuştular

A+A-

 Yıllardır Konya yolunda ömür tükettiklerini ifade eden onkoloji hastaları, Ereğli Belediyesinin yaklaşık 2 yıldır sağladığı otobüs desteği ile bir nebze olsun rahatladıklarını kaydettiler.

 Ereğli Belediyesinin yapmış olduğu hizmeti değerlendiren Onkoloji Hastası Hasibe Umdu, "Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Hem Konya'ya gitmemize yardımcı oluyor hem de bizi ziyaret ederek moral veriyor" dedi.

Umdu, "Yıllardır Konya'ya otobüsle gidip geliyorduk. Otobüs parası, minibüs parası derken maddi anlamda tükenip gidiyorduk. Şimdi Ereğli'de direk hastaneye kadar gidiyoruz ve tedavimiz sonrası da dönüş yapıyoruz. Allah başkanımızdan razı olsun" şeklinde konuştu.

 Narin Tuna ise, çoğu hastaların maddi imkansızlıklar nedeniyle hastaneye gidemediğini hatırlatarak, "Başkanımızın sağladığı bu araç ile Konya'ya gidip tedavimizi yaptırıyoruz. Kışın soğuktan gidemediğimiz günler oluyordu. Şimdi her hafta giderek tedavimizi oluyoruz. Hiç kimse bu hizmeti karalamasın, gölge düşürmesin" diye konuştu.

 Eşi Sevgi Günaydın'ın hastalığının teşhis edildiği günden itibaren tedavi amaçlı Konya'ya geldiklerini söyleyen Veysel Günaydın, "Allah başkanımızdan razı olsun. Sadece bize değil tüm hastalara kucak açan Başkanımız sayesinde ulaşım sorunumuz ortadan kalktı. Çoğu hasta Konya'da yol bilmez, iz bilmez. Belediye çalışanları da yanımızda yol gösteriyor. Allah hepsinden razı olsun. Çok teşekkür ediyoruz, hayır dualarımız onlarla" şeklinde konuştu.

 İsmail Savran ise onkoloji hastalarına sağlanan bu hizmetin önemli bir misyon oluşturduğunu kaydederek, "Bu hastalığın tedavisi Ereğli'de yapılamıyor. Hastalar mecburen Konya'ya yada Ankara, Kayseri gibi illere gitmek zorunda kalıyor. Bir çok hasta için bu gidişler büyük külfet doğuruyor. Sadece yol masrafı olarak bütçenizin önemli bir rakamını ayırmak zorunda kalıyorsunuz. Zaten Ereğli'de yaşayan insanların eline geçen üç, beş kuruş para da yolda gidiyor. Belediyemizin bu hizmeti bu hastalara büyük bir destek oldu. Bu projeyi hayata geçiren başta Belediye Başkanı Özkan Özgüven olmak üzere emeği geçenleri kutluyor, teşekkürlerimi iletiyorum" dedi.

               

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.