Konya’lı Arıcılar Avrupa Yolunda
Tarımsal Kalkınma Vakfı Konya Temsilciliği, Meram İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Konya Arı Yetiştiricileri Birliği ve Yunanistan yurt dışı ortaklığında yürütülen
Tarımsal Kalkınma Vakfı Konya Temsilciliği, Meram İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Konya Arı Yetiştiricileri Birliği ve Yunanistan yurt dışı ortaklığında yürütülen “Güncel Arıcılık Sorunlarının Çözümünde Farklı Yaklaşımlar” projemiz 2015 yılı Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus+ Yetişkin Eğitimi personel hareketliliği ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı IPA IV İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı kapsamında yürütülmektedir.
Projenin amacı; Mevcut kovan başı verimliliği artırmak için farklı arıcılık teknikleri ve arı ölümlerine neden olan arı hastalıklarından kaynaklanan ekonomik kayıplar konusunda yurt dışı ortaklarımızın bilgi ve deneyimlerinden yararlanmaktır. Proje kapsamında Yunanistan’a hareketlilik yapılacak olup, Selanik’te yer alan HellenicInstitute of Apiculture Merkezinin işleyişi, çalışma teknikleri, projeleri, araştırma kuruluş laboratuvarları ve altyapısı, kamu-üniversite-özel sektör işbirliği, üreticilerin örgütlenme yapısı, işletmelerin durumu, ürün pazarlama stratejileri, yetişkin mesleki eğitim metodolojisi gibi başlıklar incelenecektir.
Proje kapsamında; 7-18 aralık 2016 tarihlerinde, yurt dışı hareket akışı faaliyeti gerçekleştirilecek olup, Tarımsal Kalkınma Vakfı Konya Temsilciliğinden 7 kişi, Meram İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden 7 personel, Arı Yetiştiricileri Birliğinden Ana Arı Yetiştiriciliği, Ana Arı Suni Tohumlama veya Organik Arı Ürünleri Üreticisi konularında deneyimli 7 üye proje faaliyetlerine katılacaktır.
Proje sonunda katılımcılar, arı yetiştiriciliği, arı ürünleri ve hastalıklarında güncel ve modern yöntemlerin öğrenilmesi, katılımcıların mesleki eğitim becerilerinin geliştirilmesi, mesleki bilgi ve tecrübelerini karşılaştırarak, kazandıkları deneyimleri tüm ortaklarla beraber hayata geçirme yönünde çalışmalar yapılması, arı ıslah çalışmalarının öğrenilmesi, arı ölümleri konusunda alınabilecek teknik ve kültürel önlemlerin araştırılması ve geliştirilmesi, arı yetiştiriciliği, arıcılık ürünleri ve hastalıklarında yeniliklerin ve modern yöntemlerin öğrenilmesi, arı ürünlerinde halk sağlının korunmasına katkı sağlanması, kaliteli arı ürünleri (bal, polen, propolis, arı sütü vb.) üretiminin sağlanması, arı yetiştiriciliği, arı ürünleri, arı hastalıklarında AB mevzuatının ve yeniliklerin yerinde birebir öğrenilmesi, koloni toplu ölümlerin önüne geçilmesi hedeflenmektedir.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.