1. HABERLER

  2. KONYA

  3. Malazgirt Ruhu İstikbalimizin ve Bağımsızlığımızın Teminatıdır
Malazgirt Ruhu İstikbalimizin ve Bağımsızlığımızın Teminatıdır

Malazgirt Ruhu İstikbalimizin ve Bağımsızlığımızın Teminatıdır

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Anadolu’yu ebedi yurdumuz yapan Malazgirt Zaferi’nin 947. yıldönümü ve Zafer Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı

A+A-

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Anadolu’yu ebedi yurdumuz yapan Malazgirt Zaferi’nin 947. yıldönümü ve Zafer Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Üzerinden yüzyıllar geçmesine rağmen Malazgirt Zaferi’nin ruhunun halen milletimizin sinesinde diri bir şekilde durduğuna vurgu yapan Başkan Altay: “O ruh, bugün istikbalimizin ve bağımsızlığımızın da önemli teminatıdır” dedi.

 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Malazgirt Zaferi’nin 947’nci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Uğur İbrahim Altay, milletimize Anadolu’nun kapılarını açan, bu topraklarda birlik, beraberlik ve barışa dayanan anlayışın hâkim olmasını sağlayan Malazgirt Zaferi’nin geçmişimiz kadar geleceğimiz için de çok önemli olduğunun altını çizdiği mesajında şu ifadelere yer verdi: “26 Ağustos 1071\'de medeniyetimizin Anadolu’daki temelini atan Sultan Alparslan\'ın liderliğinde çalınan maya, asırlar boyunca milletimize esin kaynağı olmuş ve yön göstermiştir. Üzerinden yüzyıllar geçmesine rağmen Malazgirt Zaferi\'nin ruhu hâlâ milletimizin sinesinde diridir. O ruh, bugün istikbalimizin ve bağımsızlığımızın teminatıdır. 947 yıl önce elde edilen bu şanlı zafer ile milletimiz, tarihin öznesi haline gelmiştir. İslam\'ın kılıcı olarak tarih sahnesindeki yerini alan milletimiz, Doğu Roma İmparatorluğu\'nu yenerek yeryüzünün yükselen yeni gücü olduğunu da çağının egemen güçlerine ilan etmiştir. Kahramanlığın ve cesaretin sembol ismi Büyük Selçuklu Hükümdarı Alparslan ve onun hedefine tam inanmış ordusunun kazandığı zafer, Anadolu’nun kapılarını sonuna kadar Türk milletine açmıştır. Malazgirt Zaferi ile Doğu Roma İmparatorluğu’nun çektiği seti yıkan milletimiz, önce Anadolu Selçuklu Devleti’ni, daha sonra da üç kıta ve yedi denize hükmeden Devlet-i Ali’yi kurup tarihteki şanlı yerini almıştır. Kardeşlik ve adalet esası üzerine kurduğumuz medeniyetimiz ile kazandığımız başarıların altında, ulvi gayelere ulaşmak için, karşılıklı sevgi ve saygıyı yayıp, birlik ve beraberliğimizi muhafaza ederek, karşılıklı yardımlaşma, dayanışma ve fedakârlık ruhu ile mücadele etmemiz yatmaktadır. İnancımızın bizlere yüklediği sorumluluk ve tarihimizden aldığımız ilham ile bugünün sıkıntılarından kurtulup, dünya milletler ailesi arasında daha iddialı bir şekilde yerimizi yeniden almamız, ancak bu şekilde mümkün olacaktır. Bu vesileyle, Malazgirt Zaferi’nin 947. yıldönümünü kutluyor; başta büyük komutan Sultan Alparslan olmak üzere, milletimizin istiklali için canını feda eden bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.