1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Milletvekili Etyemez;Ereğli Bekdik Kültür Şenliği’ne Katıldı
Milletvekili Etyemez;Ereğli Bekdik Kültür Şenliği’ne Katıldı

Milletvekili Etyemez;Ereğli Bekdik Kültür Şenliği’ne Katıldı

​​​​​​​Milletvekili Etyemez: Anadolu’ya Sahip Çıkmalıyız

A+A-

Milletvekili Etyemez: Anadolu’ya Sahip Çıkmalıyız

Ereğli’de düzenlenen Bekdik Kültür Şenliği’ne katılan AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, “Anadolu, binlerce yıllık tarihinde birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Anadolu’muza, ana ocağımıza sahip çıkmalıyız. Birlik ve beraberliğimizi koruyarak, birbirimizi farklılıklarımızla kabul ederek bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm zorlukları aşacak, ekonomik savaşı kazanacağız.” dedi.

bekdik-kultur-senligi1.jpg

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Oğuz Dulkadiroğlu Bekdik Kültürünü Yaşatma Derneği tarafından 9’uncusu düzenlenen Bekdik Kültür Şenliği’ne katıldı. Şenlikte konuşan Milletvekili Halil Etyemez, milletin birlik ve beraberliğinin artmasına vesile olan şenliği düzenleyen Dernek Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür etti.Türk tarihinin önemli motiflerinden olan Bekdik’lerinçalışkanlıkları ile Orta Anadolu’nun imarında önemli roller üstlendiğini belirten Milletvekili Etyemez,vatandaşların güzel bir birliktelik örneği sergileyerek Türkiye üzerinde oynanan hain oyunlara en güzel cevabı verdiğini söyledi.

bekdik-kultur-senligi2.jpg

ANADOLU’YA SAHİP ÇIKMALIYIZ

Anadolu’nun binlerce yıllık tarihinde farklı birçok medeniyete ev sahipliği yaptığına dikkat çeken Halil Etyemez,“Yaklaşık bin yıldır yurt edindiğimiz bu topraklar, en büyük zenginliğimiz olan farklılıklarımızla adeta cennetten bir köşe, bir nimettir. Selçuklu ve Osmanlı’nın hakimiyetinde geçirdiği son bin yılda ise farklılıkların bir arada uyum içinde yaşayabildiğinin görüldüğü örnek bir coğrafya olmuştur. Bu birlikteliğe sahip çıkmalıyız. Farklılıklarımıza saygı duyarak, herkesin kültürünü yaşayabilmesine, yaşatabilmesine imkan vererek Anadolu’muza, bu ana ocağımıza sahip çıkmalıyız.” dedi.

bekdik-kultur-senligi3.jpg

EKONOMİK SAVAŞIN KAZANANI TÜRKİYE OLACAK

Türkiye’nin egemen ve bağımsız bir ülke olarak emperyalist güçlerin tehditlerineasla boyun eğmeyeceğini vurgulayan Etyemez,“Ülkemiz ve coğrafyamız yüzyıllardır saldırı altındadır. Son yüzyılda ise darbelerle, terörle, işgal girişimleriyle ülkemizin büyümesi ve güçlenmesi engellendi. Emperyalist güçlere karşı verdiğimiz mücadelenin hiçbir zaman bitmediğini, bitmeyeceğini görmemiz gerekiyor. Bugünde benzer bir mücadele, savaş vermekteyiz aslında. Küresel düzen kurucular, istedikleri istikamete yöneltemedikleri Türkiye’yi baskıyla, zorla, zorbalıkla yönetmek, yönlendirmek istemektedirler. Yargı darbeleriyle, terörle, 15 Temmuz işgal girişimiyle başarılı olamadılar. Şimdi de ülkemize karşı bir ekonomik savaş başlatıldı. Ekonomik savaşın da kazananı elbette Türkiye olacaktır. Ülke olarak ABD’nin yaptığı bazı ekonomik yaptırım kararlarına aynı ölçüde karşılık verdik, vermeye de devam edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Daha çok çalışarak, daha çok üreterek bu sorunların da üstesinden geleceğiz. Birlik ve beraberliğimizi koruyarak, birbirimizi farklılıklarımızla kabul ederek ve 81 milyon kenetlenerek tüm zorlukları aşacağımıza inancım tamdır.” diye konuştu.

bekdik-kultur-senligi4.jpgbekdik-kultur-senligi5.jpg

 

bekdik-kultur-senligi6.jpg

halil-etyemez1-004.jpghalil-etyemez2-002.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.