1. HABERLER

  2. Milletvekili Usta’dan Teröre Tepki

Milletvekili Usta’dan Teröre Tepki

“Kardeşliğimize Pusu Kuramayacaklar”Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon (BYEGM) Konya İl Müdürlüğüne ziyarette bulunan TBMM Ak Parti Konya Milletvekili...

A+A-

“Kardeşliğimize Pusu Kuramayacaklar”

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon (BYEGM) Konya İl Müdürlüğüne ziyarette bulunan TBMM Ak Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, son günlerde artan terör olaylarına değinerek, ülke üzerinde oynanan oyunların bozguna uğratılacağını belirtti. Usta, terör odaklarına karşı ‘kardeşliğimize pusu kuramayacaklar’ dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 25. Dönem Ak Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon (BYEGM) Konya İl Müdürü Cemil Paslı’ya ziyarette bulundu. Ağırlıklı olarak terör, medya ve eğitim konularının yer aldığı görüşmede, BYEGM Konya İl Müdürü Cemil Paslı, ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirerek, Müdürlüğün Konya, Karaman ve Aksaray İllerine yönelik yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgi verdi. Konya’da yazılı, görsel, işitsel ve internet medyası olmak üzere yaklaşık 250 medya kuruluşunun bulunduğunu belirten Paslı, bu çeşitliliğin Konya için bir kazanç olduğunu ifade etti. Basın yayın kuruluşları ve çalışanları ile ilgili yürütülen hizmetlere de değinen Paslı, Konya’da yaklaşık 300 basın çalışanının basın kartı sahibi olduğunu söyleyerek, “Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında, geçtiğimiz günlerde Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün desteklediği “Gazeteci Değişim Programı” çerçevesinde Konya’dan 28 basın mensubunun Van’da incelemelerde bulunduğunu” kaydetti.

Kardeşliğimize Pusu Kuramayacaklar

Ak Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta ise konuşmasında, son günlerde artan ve milli birlik ve kardeşliğimizi hedef alan terör olaylarına değinerek, terör belasının amacının 1000 yıldır birlikte yaşatılan Türk-Kürt kardeşliğini hedef aldığını belirtti. Terör odaklarının bizi birbirimize düşürmek, kardeşi kardeşe kırdırmak için var güçleri ile çalıştığını ifade eden Usta, “Karanlık odakların bu oyunlarıyla aziz milletimizi korkutmaya, yıldırmaya, bölmeye ve yok etmeye hiçbir kimsenin gücü yetmeyecektir” dedi. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunların er geç bozguna uğratılacağını belirten Usta, terör odaklarına karşı ‘kardeşliğimize pusu kuramayacaklar’ dedi.

Medya Barış Dilini Kullanmalı

Medyanın geniş kitlelere sunduğu bilgi ve enformasyonun yanı sıra sosyal sorumluluk anlamında da, ülke ve millet olarak birbirimize daha çok kenetlenmemiz gerektiği bu zor günlerde yayınlanan haberlerde de basın dilinin kutuplaştırıcı değil birleştirici, barış dili olması gerektiğini vurguladı. Kitle iletişiminde sosyal medyanın da önemine değinen Usta, sosyal medyanın kullanım alanının yaygınlaşması ile birlikte artık halk gazeteciliğinin de başladığının altını çizerek, gençlerin eğitiminde sosyal medyanın olumlu yanları anlatılarak, gençleri korkutmadan ziyade olumlu anlamda nasıl kullanılacağı yönünde eğitim verilmesi gerektiğini” sözlerine ekledi.

Ziyaretin sonunda Paslı, kendisinin kaleme almış olduğu “Anadolu Aleviliği” ve “Aile Huzur ve Mutluluğu İçin 9S” isimli kitaplarını Usta’ya hediye etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.