1. HABERLER

  2. BELEDİYE

  3. OPRUKÇU EREĞLİ’DE İSTİHDAMI ARTTIRMADA KARARLI
OPRUKÇU EREĞLİ’DE İSTİHDAMI ARTTIRMADA KARARLI

OPRUKÇU EREĞLİ’DE İSTİHDAMI ARTTIRMADA KARARLI

‘İşsizi aşsızı, açı açığı olmayan bir Ereğli’ arzusunu her platformda dile getiren Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, Ereğli’de istihdamı artırma noktasında var gücüyle çalışıyor.

A+A-

Başkan Hüseyin Oprukçu’nun talimatları üzerine birçok proje ile Ereğli’de istihdam sorununa köklü çözümler üretmek için adeta bir taarruz başlatıldı.

Akhüyük Termal Turizm Projesi’nin yanı sıra Başkan Oprukçu geçen dönemden kalan projeleri tamamlama talimatını da verdi. Bu anlamda Türkiye ve Avrupa Birliği Şehir Eşleştirme Hibe Programı kapsamında yürütülen Gençler İçin Daha Fazla İstihdam Projesi kapsamında İspanya ziyareti gerçekleştirildi ve KOP Teyap Projesi kapsamındaki Kuzukuyusu Mahallesi’nde KOP Kadınları İş Başında Mantar Projesi’nin mantar çadırları(sera) yapım çalışmaları yakından takip ediliyor.

İstihdamı artırmak için yürütülen çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunan Başkan Oprukçu: “Sevdasıyla çok şeyden vazgeçtiğimiz Ereğli’ye hizmet etmek adına büyük bir özveriyle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Seçim çalışmalarına başladığımız ilk günden bu yana belirttiğimiz bir şey var, o da huzur şehri Ereğli’yi inşa etmektir. Bu hedefimiz ve söz verdiğimiz hizmetleri bir bir hayata geçirmek için çalışmalarımız gece gündüz demeden devam edecek. En önemli sorunlardan biri istihdam, istihdamı artırmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Gerek projeler üreterek gerekse kalan projeleri tek tek tamamlayarak şehrimizde işsiz bırakmayacağız inşallah. Böylece huzur şehri Ereğli hedefimizde büyük bir adım atmış olacağız. Bizim egomuz yok, başlayan hiçbir işi yarım bırakma gibi bir niyetimiz yok. Bizler her şeyi Ereğli için yapıyoruz, tek amacımız Ereğli’mize layıkıyla hizmet etmektir” ifadelerini kullandı.

“KADINLARIMIZI İSTİHDAMA DAHA ÇOK KATMALIYIZ”

Kadınların üretimdeki yerine dikkat çeken Oprukçu: “Kadın elinin değdiği her iş başarıya ulaşmaya mahkumdur. Bu nedenle kadınlarımızın ülke ekonomisine katkıda bulunmaları, daha çok üretimde bulunmalarını sağlamalıyız. Belediye olarak bu konuda her türlü desteği vermeye hazırız. Kuzukuyusu Mahallesi’nde KOP Kadınları İş Başında Mantar Projesi kapsamında mantar sera çadırlarının yapımına başlandı biz de takipçisiyiz. Allah(cc)’ın izni ile en kısa zamanda çalışmalar tamamlanacak ve kadınlarımızın üretime başlamaları sağlanacaktır. Ayrıca fiziki şartların iyileştirilmesi konusunda da gereken ne varsa yapacağız. Bu projenin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.