1. HABERLER

  2. Sağanak Yağış ve Kuvvetli Rüzgar Geliyor

Sağanak Yağış ve Kuvvetli Rüzgar Geliyor

Meteoroloji Konya Bölge Müdürlüğü yeni bir yağışlı hava sisteminin bölgede etkili olacağını açıkladı. Yağışlar salı gününe kadar etkisini...

A+A-

Meteoroloji Konya Bölge Müdürlüğü yeni bir yağışlı hava sisteminin bölgede etkili olacağını açıkladı. Yağışlar salı gününe kadar etkisini gösterecek.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, akşam saatlerinden itibaren Konya'nın batı kesimlerinden başlayarak zamanla bütün bölgeyi etkileyecek olan sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağmurun, Salı günü akşam saatlerine kadar aralıklarla devam edeceği bildirildi.

CUMA GÜNÜNE DİKKAT

Sağanak yağmurun, özellikle Cuma günü öğle saatlerinden, Cumartesi günü akşam saatlerine kadar bölge genelinde kuvvetli, Konya’nın güney ve batı kesimleri (Konya merkez, Derebucak, Beyşehir, Ahırlı, Bozkır, Hadim, Taşkent, Yalıhüyük, Seydişehir, Hüyük, Derbent, Doğanhisar, Akören, Akşehir, Ilgın) ile Karaman’ın Başyayla, Ermenek ve Sarıveliler ilçelerinde yer yer çok kuvvetli olacağı kaydedildi.

Yetkililer yağışın Pazar gününden itibaren ise genel olarak hafif ve aralıklarla devam edeceğini bildirdi.

Rüzgarın Cuma ve Cumartesi günleri güney yönlerden orta zaman zaman kuvvetli (30-50 km/saat) ve yer yer fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Yetkililer yer yer taşkın riski meydana getirebileceği uyarısını yaptı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.