1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Sebzelerde En Yüksek Yeterlilik Derecesi Havuçta Oldu 
Sebzelerde En Yüksek Yeterlilik Derecesi Havuçta Oldu 

Sebzelerde En Yüksek Yeterlilik Derecesi Havuçta Oldu 

​​​​​​​En yüksek yeterlilik derecesi %113,2 ile havuçta gerçekleşti

A+A-

En yüksek yeterlilik derecesi %113,2 ile havuçta gerçekleşti

Toplam sebze ürünlerinde, 2016-2017 piyasa döneminde yurt içi üretimin, yurt içi talebi karşılama derecesi %106,7 olarak gerçekleşti. Toplam sebze arzının büyük bir kısmı yurt içinde tüketilirken sadece %6,6’lık bölümü ihraç edildi.

Kök ve yumru sebzeler grubundan havuç %113,2 ile en yüksek yeterlilik derecesine sahip iken bunu %112,7 ile kuru soğan ve %100,5 ile turp izledi.

Meyvesi için yetiştirilen sebzeler grubunda, toplam sebze üretiminde en büyük paya sahip domatesin yeterlilik derecesi %111,3 olarak gerçekleşti. Bunu %108,9 ile biber, %107,2 ile sakız kabak takip etti.

Baklagil sebzeleri grubunda, yeterlilik derecesi taze baklada %103,6 ve taze bezelyede %102,9 iken en düşük yeterlilik derecesi %100,3 ile taze fasulyede gerçekleşti.
 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.