1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Şehit oğlunun adını koyduğu kuzusunu çaldılar
Şehit oğlunun adını koyduğu kuzusunu çaldılar

Şehit oğlunun adını koyduğu kuzusunu çaldılar

Konya'nın Ereğli İlçesi’nde Ayşe Uzan'ın, şehit oğlu Piyade Uzman Çavuş Ramazan Aydoğan'ın, adını verdiği kuzu ile 7 koyunu kimliği belirsiz kişilerce çalındı.

A+A-

Hırsızlık anı da güvenlik kamerasına yansıdı. Oğlunun adını verdiği kuzunun bulunmasını isteyen Uzan, '' Sürekli oğlumun resmine bakıp ağlamayayım diye, ikiz doğan kuzulardan birinin ismine oğlumun adını koymuştum. Bana gelselerdi, 'Anne harçlığımız yok' diye ben onlara koyunlardan birisini verirdim veya oğlumun şehit maaşını alıyordum. Onu verirdim.  Ben o kuzuyla zaman geçiriyordum.'' dedi.

Hırsızlık olayı, dün saat gece 03.00 sıralarında eskiden köy statüsünde olan Yazlık Mahallesi'nde  Ayşe Uzan'ın evinin yanındaki ağılda meydana geldi. 2017 yılı Haziran ayında Bingöl'ün Genç ilçesi Yeniyazı Köyü kırsalında askeri aracın geçişi sırasında teröristlerce, önceden tuzakladıkları patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Ramazan Aydoğan'ın annesi  Ayşe Uzan, gece uyuduğu sırada kimliği belirsiz kişiler iple bağladığı ağılın kapısını açıp içerdeki  3'ü kuzu ve 10 koyunu çalıp götürmek istedi. Çalmak istedikleri koyunlardan  3 koyun ile 2 kuzusu  şüphelilerin elinden kaçıp karanlıkta izini kaybettirdi. 1 kuzu ile 7 koyunu getirdikleri araca yükleyen şüpheliler hızla olay yerinden ayrıldı. Sabah uyandığında yem ve su vermek için ağıla gelen Uzan, koyunlarının  olmadığını fark edince yakınlarıyla birlikte çevrede aradı. Sadece 3 koyun ve 2 kuzuyu buldu. Ardından da jandarmaya haber verdi. Koyunların çalınma anıda güvenlik kamerasına yansıdı.

eregli-sehit.jpg

'ŞEHİT OĞLUMUN ADINI KOYDUM'

Oğlunun acısını dindirmek için koyun yetiştirdiğini ve ikiz olarak doğan kuzulardan birine oğlu 'Ramazan'ın ismini verdiğini belirten Uzan, şunları söyledi:

''O gün akşam yem ve sularını verip, eve gittim. Gece saat 03.00 sıralarında, koyunlardan biri doğum yapacaktı. Ağıla gelmeyi düşündüm; ama karanlıktı korktum ve yattım.  İyi ki de gelmemişim, yoksa beni  öldürebilirlerdi. Saban uyanıp yem ve su vermeye geldiğimde, ağılın ipinin kesilmiş olduğunu fark ettim. Ardından çevrede aradım, bulamayınca ağabeyime haber verdim. Onunla birlikte çevrede aradık. Bulamadık. Jandarmaya haber verdik. Sonra koyunlardan 3’ü ve 2 kuzuyu  bulduk. Komşuların güvenlik kamerasında koyunların çalındığı tespit edildi. Koyunları acımı dindirmek ve vakit geçirmek için besliyordum. İkiz kuzulardan birine 'Ramazan' adını koymuştum. ' Ramazan gel diyordum' geliyordu. Benden ne istediniz? Daha önce hırsızlık olmamıştı. İnşallah en kısa sürede koyunlarım bulunur. Ben bir şehit annesiyim. Önce düşmanımı bulsunlar. Sonra koyunlarımı getirsinler. 1 kilometre götürdükten sonra araca yüklemişler. '' dedi.

eregli-sehit-ailesi.jpg

ŞEHİT OĞLUMUN MAAŞINI VERİRDİM

Şehit oğlunun adını verdiği kuzunun bir an önce bulunmasını isteyen Uzan, ''Sürekli oğlumun resmine bakıp ağlamayayım diye, ikiz doğan kuzulardan birinin ismine oğlumun adını vermiştim. Bana gelselerdi, 'Anne harçlığımız yok' diye ben onlara koyunlardan birisini verirdim veya oğlumun şehit maaşını alıyordum. Onu verirdim.  Ben o kuzuyla zaman geçiriyordum.'' dedi. 

Jandarma, şehit annesi Ayşe Uzan'ın kuzu ve koyunlarının bulunması için çalışmasını sürdürüyor.

eregli-sehit-annesi.jpg

sehit-ramazan-aydogdu.jpg

5-160.jpg

6-108.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.