1. HABERLER

  2. Selçuklular Sergisi Yoğun İlgi Gördü

Selçuklular Sergisi Yoğun İlgi Gördü

Açılışı Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yapılan, İstanbul Türk İslam Eserleri Müzesi’ndeki “Selçuklular Sergisi”ni bugüne kadaryerli ve...

A+A-

Açılışı Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yapılan, İstanbul Türk İslam Eserleri Müzesi’ndeki “Selçuklular Sergisi”ni bugüne kadaryerli ve yabancı 63 bin kişi ziyaret etti.

Selçuklular Sergisi, Türk İslam tarihindebüyükönemesahipolanSelçuklularınbıraktıklarıköklükültürmirasınatanıklıketmeyedevamediyor.Selçuklu Belediyesi’nin organizasyonunda, Kültür ve Turizm Bakanlığı, KültürVarlıklarıveMüzelerGenelMüdürlüğüveTİEM’inkatkılarıyla İstanbul Türkive İslâm Eserleri Müzesi (İbrahim PaşaSarayı)’nde düzenlenen sergi ziyaretçilerini ağırlıyor.

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri “Selçuklular Sergisi”ni ziyaret etti. Müze Müdürü Seracettin Şahin’in sunumuyla 227 eser, animasyon ve canlandırmaların yer aldığı ve günlük hayattan, eğitim, sanat, mimariveticarihayatakadargenişbiryelpazedeeserverenSelçukluların, en kapsamlı sergisini gezen TYB üyeleri sergi boyunca sergilenen eserleri yakından inceledi.

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi olarak İstanbul Türk ve İslam SanatlarıMüzesi’ndeSelçukluBelediyesivediğeriştirakçilertarafındanaçılmışolan “Selçuklular Sergisi”ni gezdiklerini ifade eden TYB Konya Şube Başkanı M.AliKöseoğlu,“Selçuklu Medeniyeti köklü bir medeniyet ve biz de bu medeniyetin mirasçıları olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. ÖzellikleKonya’dabumedeniyetinizleriniortayaçıkarançalışmalarıgördükçememnuniyetimizartıyor.Bundan bin yılönceAnadolukapılarınıTürklereaçanSelçuklularınizlerinibusergivesilesiilegörmüşolduk. Müzeyetkililerindenaldığımızbilgilerdebusergininbüyükilgigördüğünügösteriyor.BirkültürvetarihseverolarakSelçukluBelediyesi’neözellikleteşekküretmekistiyorum.UmarımbuçalışmalarSelçukluMedeniyeti’nindahafazlaifadeedilmesiaçısındanbirbaşlangıçolur” dedi.

SelçukluBelediyesitarafındankadimmedeniyetintanıtılmasıamacıylaSultanahmetMeydanı’ndayeralanTürkveİslâmEserleriMüzesi’ndeaçılan “Selçuklular Sergisi” 30 Eylül’e kadar ziyaret

edilebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.