1. HABERLER

  2. TANER BOLAT, 26. DÖNEM AK PARTİ KONYA MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI

TANER BOLAT, 26. DÖNEM AK PARTİ KONYA MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI

Burdur Ağlasun İlçe Kaymakamı Taner Bolat, 1 Kasım’da yapılacak olan seçimde AK Parti’den milletvekili aday adayı oldu. Bolat, memleketi olan Konya’dan...

A+A-

Burdur Ağlasun İlçe Kaymakamı Taner Bolat, 1 Kasım’da yapılacak olan seçimde AK Parti’den milletvekili aday adayı oldu. Bolat, memleketi olan Konya’dan AK Parti milletvekili aday adayı olmak üzere Ağlasun Kaymakamlığı görevinden istifa ettiğini belirtti.

2007 yılında İçişleri Bakanlığı Kaymakamlık sınavını birincilikle kazanan Taner Bolat, Konya Ereğli İlçesi Kaymakam Yardımcılığı ve Konya Ahırlı Kaymakamlığı görevlerini yürüttü. Geçen yıl Burdur’un Ağlasun İlçesine atanan Bolat, aynı yıl İçişleri Bakanlığınca Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsünde Kamu Yönetimi alanında Uzmanlık Eğitimi için görevlendirildi. İngilizce, Almanca, İtalyanca bilen Bolat, az derece de Çince bilmektedir.

1 Kasım Seçimlerinin Ülke istikrarı, huzur ve refahı için önemli olduğunu ifade eden Bolat, “ Rabbim nasip ederse Devlet kademesinde verdiğim başarılı hizmetleri siyaset sahnesinde şehrim adına devam ettirmek istiyorum. Hayırlısı olsun” dedi.

TANER BOLAT KİMDİR?

1983 yılında Konya Ereğli'de doğdu. 2001 yılında Konya Ereğli Atatürk Lisesi'nden birincilikle mezun oldu. Aynı yıl Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini birincilikle kazandı. 2005 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme bölümünden mezun oldu. 2006 yılında Kasımpaşa Deniz Orduevi Müdürlüğünde askerlik görevini yerine getirdi. 2007 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından açılan Kaymakamlık sınavını birincilikle kazandı. 2008 yılında Antalya Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare mesleğine başladı. 2008/2009 yıllarında Konya Ereğli Kaymakam Yardımcısı, Yozgat Aydıncık ve Uşak Karahallı Kaymakamı olarak görev yaptı. 2010 yılında bir yıl süre ile yabancı dil eğitimi almak üzere İçişleri Bakanlığı tarafından İngiltere'ye görevlendirildi.

Kastamonu Hanönü, Ordu Mesudiye ve Konya Ahırlı Kaymakamı olarak görev yaptı. 2014 yılında Burdur ili Ağlasun İlçesine Kaymakam olarak atanmış aynı yıl İçişleri Bakanlığı tarafından Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsünde Kamu Yönetimi alanında uzmanlık eğitimi almak üzere bir yıl süre ile görevlendirilmiştir. Çok iyi derecede İngilizce, İtalyanca ve Almanca ile az derecede Çince bilmektedir.

Mersin Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı mezunu da olan Taner BOLAT, halen Karabük Üniversitesi Uzaktan Eğitim Mühendislik Fakültesinde Bilgisayar Mühendisliği lisans ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde İşletme alanında yüksek lisans eğitimine tez aşamasında devam etmektedir.

31.08.2015 tarihinde Burdur Ağlasun Kaymakamlığı görevinden istifa ederek 26. dönem genel seçimlerinde Konya AK Parti Milletvekili Aday Adayı olmuştur.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.