'TARIMSAL ÖĞRETİMİN 168. YILI KUTLU OLSUN'
KORUMUŞTUR.. GÜNÜMÜZDE İSE BU ÖZELLİK HER GEÇEN GÜN DAHA DA ARTMAKTADİR.Tarımsal öğretim 10 Ocak 1846 tarihinde İstanbul'da Ayamama çiftliğinde kurulan...
KORUMUŞTUR.. GÜNÜMÜZDE İSE BU ÖZELLİK HER GEÇEN GÜN DAHA DA ARTMAKTADİR.
Tarımsal öğretim 10 Ocak 1846 tarihinde İstanbul'da Ayamama çiftliğinde kurulan Ziraat yüksek okulu (Mektebi Zirai Aliye) ile başlamıştır. 1892'de Halkalı ziraat mektebi ile süreç devam etmiştir. Bizler bu günü mesleğimizin; ülkemizdeki miladı olarak görüyoruz.
Dünyada insanlar yaşamaya devam ettiği sürece beslenme ihtiyaçları da sürecektir. İnsanların, sağlıklı, uzun bir yaşam sürmesi ve neslinin devamı için güvenilir, ucuz ve kaliteli gıdaya olan gereksinimleri yarın bugünkünden daha fazla olacaktır.
Dünya nüfusu artarken, mevcut tarım alanlarının daha fazla arttırılması artık olanaksızdır. Tarım alanlarının konut, yol ve fabrika gibi unsurlarla işgalinin önüne geçilmelidir. Toprağı, su kaynaklarını ve havayı kirleten veya kirletme riski bulunan etkenlere mutlaka dikkat edilmelidir.
Dünyada gelişmişliğin göstergesi; dengeli, sağlıklı, kendine yeter gıda üretme ve üretim alanına sahip çıkma temeline dayandırılmaktadır. Tarım sektörü artan nüfus, tarım alanlarına olan baskı ve toprak kaybı gibi nedenlerle her geçen gün daha da önemli hale gelmekte ve ülke geleceği için stratejik bir sektör olma özelliğini korumaktadır.
Bugün dünyada ve ülkemizde, hızla artan nüfusun beslenmesi, üretim alanlarını artırmakla mümkün olmadığına göre, tarımsal üretimde verimliliğin artırılmasıyla sağlanabilir. Tarımsal üretimin artırılması kadar, kaliteli ve sağlıklı ürünlerin üretimi de önemlidir. Bunun sağlanmasında, iyi yetişmiş meslek elemanlarının varlığı ile doğru bilgi ve beceriye sahip üreticilerin, etkili olacağı açıktır. Tarımsal üretim çalışmalarının bilimsel yöntemlere dayandırılması için, bu konularda öğretim ve eğitim görerek yetişmiş insan gücüne gereksinim vardır.
Ülkemizin ekonomik kalkınmasının tarımdan geçtiği bilincini kabul ederek çiftçiliği meslek haline getirmesi gerekmekte olup son yıllarda yapılan çalışmalarla artık dünyanın bizden örnek aldığı bitkisel ve hayvansall üretim yapan işletmeler her geçen gün çoğalmaktadır.
Bu duygu ve düşüncelerle;
BU SEKTÖRÜN GELİŞMESİNDE BUGÜNE KADAR EMEĞİ GEÇEN TÜM MESLEKTAŞLARIMIZA ÜRETEN ÇİFTÇİLERİMİZE BİR KEZ DAHA ŞÜKRAN VE MİNNET DUYGULARIMIZI İLETİRKEN;
'TARIMSAL ÖĞRETİMİN 168. YILINI kutluyor saygılar sunuyorum
Özkan ÖZGÜVEN
Yüksek Ziraat Mühendisi
AK Parti Ereğli Belediye Başkan Aday Adayı
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.