1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. TOROSLARDA YETİŞTİRİLEN NARLAR, EREĞLİ'DEN PANDEMİ SÜRECİNDE DÜNYAYA ÜLKELERİNE KONSANTRE OLARAK GÖNDERİLİYOR
TOROSLARDA YETİŞTİRİLEN NARLAR, EREĞLİ'DEN PANDEMİ SÜRECİNDE DÜNYAYA ÜLKELERİNE KONSANTRE OLARAK GÖNDERİLİYOR

TOROSLARDA YETİŞTİRİLEN NARLAR, EREĞLİ'DEN PANDEMİ SÜRECİNDE DÜNYAYA ÜLKELERİNE KONSANTRE OLARAK GÖNDERİLİYOR

Erkon konsantre, Türkiye'nin kırmızı nar cenneti olarak bilinen Mersin’in Tarsus ilçesinde yetiştirilen ve kalitesiyle bilinen o narları pandemi sürecinde dünyanın dört bir yanına Ereğli’den konsantre olarak gönderiyor.

A+A-

Konya’nın Ereğli İlçesinden dünya ülkelerine konsantre; ABD, Rusya ve bazı Avrupa ülkeleri başta olmak üzere 30 ülkede doğal gıda olarak kullanılıyor.

Mersin’in Tarsus İlçesinde Toros dağlarında özenle yetiştirilen kırmızı nar görselliği, kalitesi ve rengi ile önemli bir unsur. Büyük bir itina ile Toros dağlarının yamaçlarında bulunan nar bahçelerinden toplanan narlar ilk önce plastik kasalara ardından traktör kasalarına, oradan da soğuk hava depolarına gitmek için tır dorselerine aktarılıyor. Yüzlerce nar işçisinin çalıştığı bahçelerdeki ürünün hızlı toplanması ise oldukça önemli.

Kırmızı Nar içerisinde bulunan vitaminleriyle, gerek lezzeti, , gerekse olgunlaştığındaki görünümü ile oldukça cezbedicidir.

Ereğli'de yetiştirilen siyah havuç, kırmızı pancar, vişnesi gibi rengiyle revaçta olan bir ürün olan kırmızı narda kozmetik, krem, ilaç sanayi ve meyve suyunda kullanılarak fark yaratmaktadır.

Ereğli'de Organize Sanayi Bölgesi'nde 11 bin metrekare kapalı alanda kurulu fabrikada işlenen narlara konsantre haline getirildikten sonra kozmetik, krem, ilaç sanayi ve meyve suyun gibi alanda kullanılmak üzere pek çok ülkeye ihraç ediliyor.

Ereğli ilçesinin önemli iş insanlarından Arif Yiğit’in sahibi olduğu 2008'de kurulan Erkon Konsantre fabrikası meyve ve sebze sularını konsantreye dönüştürdüklerini belirttiği açıklamasında Yıllık 25 bin ton ürün işleme kapasitesine sahip fabrikanın son teknolojik alt yapısıyla sektöründe dünyada lider konumda olduğunu ifade etti. Yiğit konuşmasına şöyle devam etti. Siyah havuç bölgemize has bir ürün olurken, Nar ise Çukurova'ya has bir üründür. Bizler kalitesiyle bilinen bu ürünlerimizi, Konya’nın Ereğli İlçesinde bulunan Erkon konsantre Fabrikamızın kurulmasının ardından işlenmiş mamül olarak yurt dışına konsantre şeklinde sevk ediyoruz. Uzak Doğu ülkeleri, ABD, Rusya ve Avrupa ülkeleri başta olmak üzere 30 ülkede müşterimiz var. Ürünlerimiz doğal gıda boyası olarak kullanılıyor. Rengi itibarıyla Siyah havuç, Kırmızı pancar, vişne ve nar konsantresi de, kırmızı renklendirici grubunda en kalitelileri arasındadır. Gelişmiş ülkeler, sentetik gıda renklendiricilerini yasakladı. Bunun yerine siyah havuç, kırmızı pancar, vişne ve Nar konsantresi kullanılıyor. Böylelikle ihracat potansiyelimiz ciddi oranda arttı.

İş insanı Yiğit, Bu ürünlerde dünyada lider durumda olmamız dolayısıyla, Yatırımlarımızı bu sektörde en güzel şekilde sürdürmekteyiz dedi.

Bizlerde, Ülkemiz ve Ereğli ekonomisine sağladığı büyük  katkı dolayısıyla ve çok sayıda insanımıza iş imkânı sağlayan, Ereğlili iş insanı hemşerimiz Ahmet Yiğit’i kutluyor ve tebrik ediyoruz. Kendisine ve ekibine başarılar diliyoruz.nar.jpg

m20.jpg

m19.jpg

m21.jpg

nar-001.jpg

m17.jpg

m16.jpg

m14.jpg

nar-002.jpg

m1-002.jpg

m2-002.jpg

m3-002.jpg

nar-003.jpg

m4-002.jpg

m9.jpg

nar-004.jpg

m12.jpg

nar-006.jpg

m11-001.jpg

m6.jpg

m8.jpg

erkon.jpg

m24.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.