1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. TÜRKİYE VE DÜNYAYA ZENGEN İSMİNİ DOMATESLE DUYURDU
TÜRKİYE VE DÜNYAYA ZENGEN İSMİNİ DOMATESLE DUYURDU

TÜRKİYE VE DÜNYAYA ZENGEN İSMİNİ DOMATESLE DUYURDU

DOMATES DEYİNCE ZENGEN ADI AKLA GELİYOR

A+A-

DOMATES DEYİNCE ZENGEN ADI AKLA GELİYOR

Türkiye’nin tarımda yükselen değerine Zengen Mahallesi de ismini domatesle yazdırdı. Farklı cinslerde domatesleri üreterek insanların damak tadına sunan çiftçi Veli Can domates üretiminde Zengen'i marka haline getirdi. Türkiye’nin ve Dünya’nın birçok bölgesine  ihracat yapan Veli Can birçok cinste domates yetiştirdiğini ve bunu farklı ülkelere ihrac ettiğini dile getirdi. İş adamı veli can yaptığımız röportajda ise şunları ifade etti;

-dsc_9801.jpg

“2150 dönüm arazi de 11 çeşit domates yetiştiriyoruz. Bunun dışında kurutmalık, salçalık vb. çeşitleri yurtiçine, yurtdışına gönderiyoruz. Bu sene 2150 dönüm domates fidesi diktik. Hedefim 3000 dönümdür. Biz üreticiyiz  ,artık zararla kapatmak istemiyoruz. Kazanmak istiyoruz.” diyerek. Sözlerine devam eden Veli Can “ Biz üreticiler olarak Bu devlettin fertleriyiz, insanlarımıza iş veriyoruz, devletimize sadığız devletin de bizlere destek vermesini istiyoruz.” Diyerek sözlerine son verdi.

-dsc_9779.jpg

Sofralarımızın baş tacı  ve vazgeçilmezi olan domatesi, Ereğli ve Türkiye ekonomisine   kazandırarak büyük oranda katkı  sağlayan Veli Can'ı bizlerde tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

velican_1.jpgvelican-3.jpg

dsc_9806.jpgdsc_9802.jpgdsc_9797-001.jpgdsc_9822.jpgdsc_9822.jpgdsc_9820.jpg

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.