1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. TÜRKİYE VE EREĞLİ ‘’EVET’’ DEDİ
TÜRKİYE VE EREĞLİ ‘’EVET’’ DEDİ

TÜRKİYE VE EREĞLİ ‘’EVET’’ DEDİ

Türkiye ve İlçemiz Ereğli’de Seçmen Referandum İçin Sandık Başına gitti.

A+A-

Türkiye “Ülkemizin Bekası ve Milletimizin Birliği İçin Demokrasi Gereği Referandumda Seçmen Sandığa Gitti”Ereğli’de seçmenler referanduma sunulan anayasa değişiklik paketi için sandık başına gidip oylarını kullandı sonuç ise Ereğli’de resmi olmayan sonuçlara göreseçmen %52.8 EVET % 47.2 HAYIR dedi. Halkapınar resmi olmayan sonuçlara göre seçmen %73.8 EVET %26.2 HAYIR dedi. Karapınar da resmi olmayan sonuçlara göre seçmen %64 EVET % 35.1 HAYIR dedi. Emirgazi’de resmi olmayan sonuçlara göre seçmen % 62.8 EVET % 37.2 HAYIR dedi. Konya’da resmi olmayan sonuçlara göre seçmen %72.9 EVET %27.1 HAYIR dedi.

Konya genelinde 1 milyon 473 bin 345 seçmen kurulan 4 bin 289 sandıkta oy kullanacağı öğrenildi. Konya'da ve İlçemiz Ereğli’de batıdaki diğer illerde olduğu gibi oy verme işlemi saat 08.00'de başladı. Oy kullanmanın ilk saatleri olduğu için oy kullanılacak okulların ve sandık başlarının sakin olduğu görülürken ileriki saatlerdeyoğun olduğu görüldü. Seçmenler saat 17.00'a kadar oylarını kullanabildi. Ereğli’de ise İlçe genelinde huzur ve sükûnet içinde Referandum için vatandaşlar sandık başlarına giderek demokrasi gereği oylarını kullandı. Oy kullanmanın ardından 17,00 de oy kullanma işleminin sona ermesiyle sandıkların açılmasının ardından yapılan sayımlar sonucunda Ereğli’de seçmen %52.8 ‘’EVET’’ dedi. %47.2ise HAYIR dediği referandum da verilen oylarla, Ereğli’de bu tablo ortaya çıkmış oldu.

dsc_5147-001.jpg

Bu çıkan sonucun ardından Ereğli’de AK Parti Ereğli ilçe teşkilatı önünde Partililer sandıktan çıkan sonuç sonrasında hava fişekler eşliğinde söylenen türkülerle doyasıya eğlendi.

ÖZGÜVEN VE ETYEMEZ BALKON KONUŞMASI YAPTI

AK Parti Ereğli İlçe Teşkilatı önünde yapılan kutlamaların ardından yapılan Balkon konuşmasında, Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Milletvekili Halil Etyemez, AK Parti Ereğli Sorumlusu Seyit Ali Tekeli ve AK Parti Ereğli İlçe Başkanı İbrahim Büyüktorun vatandaşları selamlarken, Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Milletvekili Halil Etyemez ve İlçe Başkanı İbrahim Büyüktorun yaptıkları balkon konuşmalarında emek ve desteklerinden dolayı partililere teşekkür ederek bu sonuçların Ülkemize hayırlı olmasını söylediler.

Bizler ’de 16 Nisanda yapılan Referandum oylamasında çıkan, Bu sonuçların Ülkemize ve Ereğli’mize hayırlı olmasını diliyoruz.

dsc_5148.jpg

dsc_5037.jpgdsc_5049.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.