Türkiye`de kırmızı et üretimi artmaya başladı!
Kırmızı Et Üretim İstatistikleri, Açıklandı
A+A-
Toplam kırmızı et üretimi II. çeyrekte 266 330 ton olarak tahmin edildi
Toplam kırmızı et üretimi bir önceki çeyreğe göre %5,1, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %2,2 oranında arttı. Toplam kırmızı et üretimi içinde sadece kesimhanelerde üretilen kırmızı et miktarı ise 161 bin 414 ton olarak gerçekleşti.
Sığır eti üretimi 235 bin 901 ton olarak tahmin edildi
Sığır eti üretimi bir önceki çeyreğe göre %6,4, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %2,9 oranında arttı.
Koyun eti üretimi 27 bin 337 ton olarak tahmin edildi
Koyun eti üretimi bir önceki çeyreğe göre %1,1, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %22,7 oranında arttı.
Etiketler : Kırmızı et üretimi
Önceki ve Sonraki Haberler
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.