1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Vücudunu Kadavra Olarak Kullanılması İçin Bağışladı
Vücudunu Kadavra Olarak Kullanılması İçin Bağışladı

Vücudunu Kadavra Olarak Kullanılması İçin Bağışladı

Vücudunu Kadavra Olarak Kullanılması İçin Bağışladı Konya'da 75 yaşındaki emekli Celil Özayvar, öldükten sonra vücudunun kadavra olarak kullanılması için bedenini Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesine bağışladı.

A+A-

Vücudunu Kadavra Olarak Kullanılması İçin BağışladıKonya'da 75 yaşındaki emekli Celil Özayvar, öldükten sonra vücudunun kadavra olarak kullanılması için bedenini Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesine bağışladı.

Bedenini kadavra olarak bağışlayan Celil Özayvar'a, Meram Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin Vatansev tarafından teşekkür belgesi verildi.

Bedenini kadavra olarak tıp bilimine bağışlayan Celil Özayvar'ın Konya'da bir ilk olma özelliğini taşıdığını belirten Prof. Dr. vatansev, Türkiye'nin organ bağışında bile Avrupa'nın çok gerisinde olduğunu ve böyle bir dönemde Özayvar'ın bedenini kadavra olarak bağışlamasının büyük önem taşıdığını söyledi.

Tıp fakültelerinde anatomi eğitimi verilirken mutlaka canlı organizmaya ihtiyaç duyulduğunu belirten Prof. Dr. Vatansev"'Bu da kadavradan elde edilebiliyor. Öğrencinin, doktor olacak bireyin, dokuyu, kası, kemiği ve vücudumuzda bulunan organları tanıyabilmesi açısından kadavranın temini büyük önem arz ediyor. Kadavra elde edememek çok sık yaşanan bir sorun. Yeni açılan ve kadavrası olmayan tıp fakülteleri var. Şükür ki fakültemizde böyle bir sıkıntı çekmiyoruz. Kadavramız uzun yıllardır var. Ama Celil Özayvar bedeniyle bize ilerde katkı sağlayacak'" dedi.

Daha önce tüm organlarını bağışladığını belirten Celil Özayvar da insanlığa hizmet olması için bedenini de bağışladığını söyledi. Bu kararı severek aldığını ancak sonrasında Özayvar, Daha önce televizyonlarda kadavra bağışının yapıldığını gördüm. O nedende bedenimi bağışladım. Duyarlı vatandaşları bu üniteye davet ediyorum. Ben Meram Tıp Fakültesinde sonuca ulaştım. Böyle bedenini bağışlamak isteyenlere de sağlık bürokrasisi kolaylık sağlamalı yol göstermeli dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.