1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. YARDIM VERECEĞİZ DEDİLER; HACCA GİTMEK İÇİN BİRİKTİRDİĞİ BİLEZİKLERİ DOLANDIRDILAR!
YARDIM VERECEĞİZ DEDİLER; HACCA GİTMEK İÇİN BİRİKTİRDİĞİ BİLEZİKLERİ DOLANDIRDILAR!

YARDIM VERECEĞİZ DEDİLER; HACCA GİTMEK İÇİN BİRİKTİRDİĞİ BİLEZİKLERİ DOLANDIRDILAR!

Ereğli’de evine buzdolabı almak İçin gittiği sırada yolda karşılaştığı dolandırıcılara 3 bileziğini kaptırdı.

A+A-

Ereğli’de evine buzdolabı almak İçin gittiği sırada yolda karşılaştığı dolandırıcılara 3 bileziğini kaptırdı.

Kendisini Polis Asker Savcı ve Devlet Memuru gibi ibareler kullanarak dolandırıcılık yapan 2 kişi bu sefer ise yardım vereceğiz diyerek,Meryem Gömleksiz isimli yaşlı teyzeyi hedef seçerek hacca gitmek için biriktirdiği 3 bileziğini yardım bahanesi ile dolandırıldı.

img_5054.jpg

Olay,  Ereğli İlçesi Kazancı Mahallesinde Uğur Mumcu Caddesi üzerinde meydana geldi. Evinden eşiyle birlikte Beyaz eşya mağazasına buzdolabı almak için çıkan Meryem Gömleksiz isimli yaşlı teyze yol üzerinde karşılaştığı 2 dolandırıcı tarafından yardım vereceğiz bahanesiyle dolandırıldı.

Meryem Gömleksiz ise yaptığı konuşmada başından geçen olayı şu sözlerle ifade etti. Babasından kalan para ile 3 adet bilezik aldığını ve onların ileri tarihte bozdurarak hacca gitmek için biriktirdiği söyledi. Dolandırıcılar 3 adet bileziği iyi niyet göstergesiyle çeşitli laf oyunları kullanarak ve yardım bahanesiyle alan 2 kişi izlerini kaybettirdi. 4 Çocuk annesi Sümerbank emeklisi Meryem Gömleksizi(64)hacca gitmek için yapmış olduğu bilezikleri yardım sözleriyle alarak dolandırılan Gömleksizi mağdur etti.

BEN YANDIM! BAŞKALARI YANMASIN

Yaşanan dolandırıcılık olayında, Dolandırıcıların hedefinde bu sefer kutsal topraklara gitmek isteyen yaşlı teyze vardı. Dolandırıcılar takibe aldıkları ve kendilerine hedef seçtikleri kişiyi yardım vereceğiz bahanesiyle Ereğli’nin en işlek caddesi üzerinden yaşanan olay ’da yolda karşılaştıkları Dolandırıcı eşi ile kaldırımda yürürken merhaba diyerek yanlarına geldi. Kendilerine tanıyormuş tavrı takınarak hal hatır yapmaya çalışan şüpheli, Kayın validemiz öldü mevlit okutturacağız onun biraz toplu parası var onun için ne olur bize yardımcı olun diyen dolandırıcılar, Bu parayı abdestli namazlı birisine vermek istiyoruz dedi. Bu konuda Gömleksiz çiftinden destek talebinde bulundu. Belinden rahatsız olan Gömleksizin koluna giren üçkâğıtçıçevrenizde fakiriniz varsa 10 bin TL. Parayı vermek istiyoruz ifadelerini kullandı. Meryem Gömleksiz fakir olması şart mı öğrenci olsa olmaz mı dedi. Tamam, olur diyen vebir arka sokakta ki apartmana götürdüğü yaşlı kadın ve eşine kurduğu kumpası uygulamaya geçirdi.

Gittikleri apartman ise, çıkan kişiyi ’de benim kayın biladerim olur Almanya’dan geldi dedi. Kayın biladeri olarak tanıttığı kişi tarafından verilen 10 TL bir top para verildi. Yaşlı kadına cüzdanına koymasını istedi.vedaha sonra verdikleri parayı tekrar isteyen dolandırıcılar parayla birlikte kadının kolunda ki bileziklerini de istedi. Para ve altınları alan dolandırıcılar hoca buna meyin yapsın diyerek aldıkları para ve altınlarla sırra kadem basarken yaşlı kadın ve eşi çıktıkları 3. Katta ki dairede mevlit okunmadığı fark eden karı koca dolandırıldığını fark eder. Eyvah çarpıldım diyerek serzeniş te bulunur ama iş işten geçer indiklerinde ise ortalıkta kimseyi bulamaz. Üç kâğıtçılar oradan hızla uzaklaşırken, Karı Koca ise yapılan ihbar ile durumu polis ekiplerine bildirerek şikâyette bulundu.

Gömleksiz, yaptığı açıklama ile ben yandım başkaları da yanmasın diyerek sesinin herkese duyulmasını istedi.

İhbar üzerine İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri şüphelileri yakalamak için çalışma başlatırken, 2 kişi olduğu öğrenilen dolandırıcıları yakalamak için Ereğli genelinde ve bölgede çalışma başlattı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.